2015-06-08 14:06

2015-06-08 14:07

Rena rama huggsexan om vårblommor

KARLSTAD: Många var med när kommunen bjöd

Stundtals var det rena rama huggsexan när Karlstads kommun på måndagen började skänka bort utrangerade vårblommor. Men till sist fick ändå alla närvarande det de ville ha.

För femte året i rad skänker Karlstads kommun bort de vårblommor som tagits upp för att ge plats åt sommarblommor. Tidigare slängdes allt i komposten men på förslag från en medborgare skänks de numera bort, nästan som skatteåterbäring.

Mest handlar det om penséer, gyllenlack, förgätmigej, afrikansk prästkrage och lökblandningar bestående av narcisser tulpaner och kejsarkronor.

När det första lasset tippades av klockan elva stod där redan ett hundratal personer och väntade. Efterhand som vårblommorna tas upp kommer det sedan fler lass ända in i nästa vecka. Platsen är pumpstationen längst norrut på Norra fältet.

För femte året i rad skänker Karlstads kommun bort de vårblommor som tagits upp för att ge plats åt sommarblommor. Tidigare slängdes allt i komposten men på förslag från en medborgare skänks de numera bort, nästan som skatteåterbäring.

Mest handlar det om penséer, gyllenlack, förgätmigej, afrikansk prästkrage och lökblandningar bestående av narcisser tulpaner och kejsarkronor.

När det första lasset tippades av klockan elva stod där redan ett hundratal personer och väntade. Efterhand som vårblommorna tas upp kommer det sedan fler lass ända in i nästa vecka. Platsen är pumpstationen längst norrut på Norra fältet.