2015-06-08 09:52

2015-06-08 10:29

Omdebatterad fotograf till Karlstad CCC

KARLSTAD

Den omdebatterade fotografen Elisabeth Ohlson Wallin blir årets frontfigur när Sommarscen 2015 presenteras på Karlstad CCC.

– Efter fjolårets succé då vi fyllde hela Karlstad CCC med fotografi känner vi oss manade att fortsätta i samma anda. I år breddar vi oss ytterligare och låter besökarna även få en inblick i det värmländska designområdet i den kreativa utställningen Design BOOM. Säger Mattias Nord vd på Visit Karlstad.

Samlingsutställning

Den stora nyheten i år är att Sommarscen kan visa upp en stor samlingsutställning av den internationellt hyllade fotografen Elisabeth Ohlson Wallin. För första gången visas delar av utställningen Ecce Homo i Karlstad.

– Att synliggöra orättvisor och när något är fel för den enskilda människan går som en röd tråd i Ohlson Wallins arbete och harmonierar med vår egen organisations kärnvärden om öppenhet, mångfald och likabehandling berättar Mattias Nord.

Mycket kvinnligt

I huset fylls våningsplanen även med utställningar av porträttfotografen Thron Ullberg, Ida Myrin och inte minst 48 kvinnliga fotografer som visar sin bästa naturbild.

Det är andra året i rad som sommarscen arrangeras på Karlstad CCC.

– Efter fjolårets succé då vi fyllde hela Karlstad CCC med fotografi känner vi oss manade att fortsätta i samma anda. I år breddar vi oss ytterligare och låter besökarna även få en inblick i det värmländska designområdet i den kreativa utställningen Design BOOM. Säger Mattias Nord vd på Visit Karlstad.

Samlingsutställning

Den stora nyheten i år är att Sommarscen kan visa upp en stor samlingsutställning av den internationellt hyllade fotografen Elisabeth Ohlson Wallin. För första gången visas delar av utställningen Ecce Homo i Karlstad.

– Att synliggöra orättvisor och när något är fel för den enskilda människan går som en röd tråd i Ohlson Wallins arbete och harmonierar med vår egen organisations kärnvärden om öppenhet, mångfald och likabehandling berättar Mattias Nord.

Mycket kvinnligt

I huset fylls våningsplanen även med utställningar av porträttfotografen Thron Ullberg, Ida Myrin och inte minst 48 kvinnliga fotografer som visar sin bästa naturbild.

Det är andra året i rad som sommarscen arrangeras på Karlstad CCC.