2015-06-05 21:00

2015-06-05 22:47

Kommunen ger bort vårblommor

För femte året i rad ger kommunen sina blommor till de som vill ge dem ett nytt hem. 

 

Nu på måndag, den 8 juni, tar teknik- och fastighetsförvaltningen upp vårblommorna ur sina planteringar för att göra plats för de sommarblommor som ska planteras ut. Istället för att kasta bort penséer och förgätmigej får de Karlstadsbor som är intresserade ge växterna ett nytt hem i sin rabatt. Blommorna finns att hämta utan kostnad på Norra fältet i Karlstad (vid den lilla fjärrvärmestationen norr om fältet som gränsar mot Råtorp) från och med den 8 juni kl 11. 

Den som vill förgylla sin täppa med nya blomster kan passa på att hämta penséer, gyllenlack (Erysimum), förgätmigej (Myosotis), afrikansk prästkrage (Leucanthemum) eller en lökblandning bestående av narcisser, tulpaner och kejsarkronor.

– Penséerna blommar hela sommaren och kan fröså sig själv så att de blir nya blommor året efter. Förgätmigejen återkommer från år till år genom frösådd så det känns bra att andra kan ta över när vi inte kan ta hand om dem längre, säger Camilla Diser, produktionsledare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Det här är femte året i rad som kommunen ger bort sina vårblommor men idén med att återanvända blommorna kommer från början från ett medborgarförslag. Blommorna kommer att placeras ut allt eftersom de tas upp ur jorden och kommer att fyllas på under veckan. Penséerna kommer att ligga tills de tar slut, eller längst till den 18 juni.

 

Nu på måndag, den 8 juni, tar teknik- och fastighetsförvaltningen upp vårblommorna ur sina planteringar för att göra plats för de sommarblommor som ska planteras ut. Istället för att kasta bort penséer och förgätmigej får de Karlstadsbor som är intresserade ge växterna ett nytt hem i sin rabatt. Blommorna finns att hämta utan kostnad på Norra fältet i Karlstad (vid den lilla fjärrvärmestationen norr om fältet som gränsar mot Råtorp) från och med den 8 juni kl 11. 

Den som vill förgylla sin täppa med nya blomster kan passa på att hämta penséer, gyllenlack (Erysimum), förgätmigej (Myosotis), afrikansk prästkrage (Leucanthemum) eller en lökblandning bestående av narcisser, tulpaner och kejsarkronor.

– Penséerna blommar hela sommaren och kan fröså sig själv så att de blir nya blommor året efter. Förgätmigejen återkommer från år till år genom frösådd så det känns bra att andra kan ta över när vi inte kan ta hand om dem längre, säger Camilla Diser, produktionsledare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Det här är femte året i rad som kommunen ger bort sina vårblommor men idén med att återanvända blommorna kommer från början från ett medborgarförslag. Blommorna kommer att placeras ut allt eftersom de tas upp ur jorden och kommer att fyllas på under veckan. Penséerna kommer att ligga tills de tar slut, eller längst till den 18 juni.