2015-06-03 16:44

2015-06-04 17:26

Kommunen återkallar matlådor

KARLSTAD

(UPPDATERAD) Karlstads kommun avbryter leveransen av vissa kylda matlådor. Detta sedan en leverantör slagit larm och återkallar råvaror som storköket på centralsjukhuset använt vid tillagning av en fläskköttgryta.

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att råvaran kan vara kontaminerad med metallbitar från ett transportband i grossistens anläggning. Maten som tillagas på centralsjukhuset distribueras till kunder som har hemtjänst i Karlstads kommun.

Upptäckten gjordes vid 14-tiden under onsdagen och leveransen avbröts omedelbart. Hur många kunder som fått matlådorna och hur många som kan ha ätit av dem är oklart.

Personal inom hemtjänsten arbetar just nu med att samla in de matlådor som har distribuerats ut. Matlådorna återkallas för att fortsätta kunna analyseras. Vanligtvis finns flera lunchalternativ att beställa och det är bara i fläskgrytan som spår av metall kan finnas.

Kunder i Karlstads kommun som i dag har matdistribution och som har beställt matlåda med fläskgryta uppmanas att inte äta dessa. Matlådorna samlas in och ersätts med annan mat.

Under torsdagen gick Landstinget ut med information att måltid som serverades onsdagen den 25 maj på lunchrestaurangerna i Centralsjukhuset och Landstingshuset tillagades med fläskkött som kan ha innehållit spår av metall.

 

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att råvaran kan vara kontaminerad med metallbitar från ett transportband i grossistens anläggning. Maten som tillagas på centralsjukhuset distribueras till kunder som har hemtjänst i Karlstads kommun.

Upptäckten gjordes vid 14-tiden under onsdagen och leveransen avbröts omedelbart. Hur många kunder som fått matlådorna och hur många som kan ha ätit av dem är oklart.

Personal inom hemtjänsten arbetar just nu med att samla in de matlådor som har distribuerats ut. Matlådorna återkallas för att fortsätta kunna analyseras. Vanligtvis finns flera lunchalternativ att beställa och det är bara i fläskgrytan som spår av metall kan finnas.

Kunder i Karlstads kommun som i dag har matdistribution och som har beställt matlåda med fläskgryta uppmanas att inte äta dessa. Matlådorna samlas in och ersätts med annan mat.

Under torsdagen gick Landstinget ut med information att måltid som serverades onsdagen den 25 maj på lunchrestaurangerna i Centralsjukhuset och Landstingshuset tillagades med fläskkött som kan ha innehållit spår av metall.