2015-06-02 12:32

2015-06-02 12:32

Arvikakillar prisades för påhittighet

KARLSTAD: Gymnasister vann för påhittighet

Solbergagymnasiet, Teknikcollege Arvika-Eda tog hem segern när Teknikcollage Värmland anordnade idéutvecklingstävlingen 12 timmar. Tävlingen gick ut på att man under 12 timmar skulle lösa en uppgift man fått från företaget Ventisol.

Under måndagen arrangerades Teknikcollege Värmland, idéutvecklingstävlingen 12 timmar vid Älvkullegymnasiet. Sex lag bestående av elever från olika värmländska gymnasium som studerar antagligen teknikprogrammet eller industritekniska programmet deltog. Uppdraget var att göra en miljöanpassning genom att ersätta PVC-materialet på en röklucka. Rökluckan är en form av taklucka som öppnas och släpper ut giftig gas vid brand.

Vinnare blev Solbergagymnasiet, Teknikcollege Arvika-Eda bestående av Lars Brander, Joel Bjervig ,Oliver Thim , Adam Setterberg, Andreas Magnusson med Nicklas Persson från Semcon som coach. Vinsten var, förutom äran, varsitt presentkort på 1000 kronor på Kjell & Co.

Juryn bestod av uppdragsgivaren Matthias Diego från företaget Ventisol, och till sin hjälp hade han kollegan Bobby Lagerström och Linda Hollman, Näringslivsamverkan Kristinehamn.

– Älvkullegymnasiet, Teknikcollege Karlstad-Hammarö var en stark tvåa, men Solbergagymnasiet vann då deras presentation var fantastisk och för att de tänkt lite längre än de övriga lagen, säger Matthias.

Och fortsätter att berätta att de kommer plocka med sig ungdomarnas idéer hem för att arbeta vidare med dem:

– Det var första gången vi var med och vi fick mycket bra idéer med hem att jobba vidare med och hämta inspiration från, säger han.

Under måndagen arrangerades Teknikcollege Värmland, idéutvecklingstävlingen 12 timmar vid Älvkullegymnasiet. Sex lag bestående av elever från olika värmländska gymnasium som studerar antagligen teknikprogrammet eller industritekniska programmet deltog. Uppdraget var att göra en miljöanpassning genom att ersätta PVC-materialet på en röklucka. Rökluckan är en form av taklucka som öppnas och släpper ut giftig gas vid brand.

Vinnare blev Solbergagymnasiet, Teknikcollege Arvika-Eda bestående av Lars Brander, Joel Bjervig ,Oliver Thim , Adam Setterberg, Andreas Magnusson med Nicklas Persson från Semcon som coach. Vinsten var, förutom äran, varsitt presentkort på 1000 kronor på Kjell & Co.

Juryn bestod av uppdragsgivaren Matthias Diego från företaget Ventisol, och till sin hjälp hade han kollegan Bobby Lagerström och Linda Hollman, Näringslivsamverkan Kristinehamn.

– Älvkullegymnasiet, Teknikcollege Karlstad-Hammarö var en stark tvåa, men Solbergagymnasiet vann då deras presentation var fantastisk och för att de tänkt lite längre än de övriga lagen, säger Matthias.

Och fortsätter att berätta att de kommer plocka med sig ungdomarnas idéer hem för att arbeta vidare med dem:

– Det var första gången vi var med och vi fick mycket bra idéer med hem att jobba vidare med och hämta inspiration från, säger han.