2015-05-24 13:27

2015-05-24 13:27

"Vi vill gärna bo i Karlstad"

KARLSTAD: Integrationsdag i skogen

Familjen Hamam/Omar åt bullar och njöt i solen i Mariebergsskogen i lördags. Tillsammans med andra som flytt sina hemländer de senaste två åren.

Jehan Hamam, Hussein Omar och deras fyra söner har bott ett knappt år i Sverige.

– Jag och barnen kom först till Segmon och efter tre månader kom min man hit och då flyttade vi till Grums. Jag tycker bättre om Karlstad och vill gärna flytta hit, säger Jehan Hamam.

Tillsammans med andra familjer som tagits emot som flyktingar av Karstads kommun var de i lördags inbjudna till en integrationsdag i Mariebergsskogen i Karlstad. Där bjöds på korv med bröd, bullar och saft, tipspromenad och underhållning.

– Jag hoppas vi kan visa på allt som Mariebergsskogen har att erbjuda, säger Amanda Klint, integrationssamordnare i Karlstads kommun.

Jehan Hamam, Hussein Omar och deras fyra söner har bott ett knappt år i Sverige.

– Jag och barnen kom först till Segmon och efter tre månader kom min man hit och då flyttade vi till Grums. Jag tycker bättre om Karlstad och vill gärna flytta hit, säger Jehan Hamam.

Tillsammans med andra familjer som tagits emot som flyktingar av Karstads kommun var de i lördags inbjudna till en integrationsdag i Mariebergsskogen i Karlstad. Där bjöds på korv med bröd, bullar och saft, tipspromenad och underhållning.

– Jag hoppas vi kan visa på allt som Mariebergsskogen har att erbjuda, säger Amanda Klint, integrationssamordnare i Karlstads kommun.