2015-05-18 09:25

2015-05-18 10:01

Karlstad Airport lyfter

KARLSTAD

Karlstad Airports passagerarutveckling har pekat stadigt uppåt under våren. Aprils resultat för 2015 visar på 27 % ökning av antalet resenärer mot samma månad 2014.

− De här fina siffrorna beror dels på den uppskattade linjen till Frankfurt. Det är extra roligt att också fritidsresenärerna har fått upp ögonen för Frankfurtlinjen. Det är en unik möjlighet att enkelt kunna resa både in och ut i världen, direkt till och från Karlstad, säger Peter Landmark, vd på Karlstad Airport i ett pressmeddelande.

Ytterligare en anledning till den goda passagerarutvecklingen är att Nextjet sedan den 1 mars utökat sitt antal avgångar till och från Arlanda, från tre till fem avgångar dagligen.

‒ Vi på Nextjet är väldigt nöjda med utvecklingen vi ser i Karlstad. Under veckorna 18‒19 hade vi den bästa beläggningen någonsin på Karlstad Airport och gjorde all time high. Dessutom ser bokningsläget framåt bra ut. I sommar satsar vi dessutom på att flyga direkt Karlstad‒Visby under Almedalsveckan i början av juli. Även där ser vi ett positivt bokningsläge, säger Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet.

 

 

− De här fina siffrorna beror dels på den uppskattade linjen till Frankfurt. Det är extra roligt att också fritidsresenärerna har fått upp ögonen för Frankfurtlinjen. Det är en unik möjlighet att enkelt kunna resa både in och ut i världen, direkt till och från Karlstad, säger Peter Landmark, vd på Karlstad Airport i ett pressmeddelande.

Ytterligare en anledning till den goda passagerarutvecklingen är att Nextjet sedan den 1 mars utökat sitt antal avgångar till och från Arlanda, från tre till fem avgångar dagligen.

‒ Vi på Nextjet är väldigt nöjda med utvecklingen vi ser i Karlstad. Under veckorna 18‒19 hade vi den bästa beläggningen någonsin på Karlstad Airport och gjorde all time high. Dessutom ser bokningsläget framåt bra ut. I sommar satsar vi dessutom på att flyga direkt Karlstad‒Visby under Almedalsveckan i början av juli. Även där ser vi ett positivt bokningsläge, säger Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet.