2015-05-08 16:42

2015-05-08 16:42

Knäskadad på idrottslektion– får 33 000 i ersättning

KARLSTAD

En man i 30-årsåldern får 33 000 kronor i ersättning efter att ha skadat ett knä på en idrottslektion på Karlstads universitet.

Det har Kammarkollegiet beslutat. På lektionen skulle studenterna hoppa sidledes över en rockring. Men mannen landade på ringen, halkade och vred knät så illa att en läkare bedömer att han har en fyraprocentig medicinsk invaliditet. Olyckan inträffade i januari 2012 och mannen är ännu inte återställd i knät, trots rehabiliteringsträning.

Det har Kammarkollegiet beslutat. På lektionen skulle studenterna hoppa sidledes över en rockring. Men mannen landade på ringen, halkade och vred knät så illa att en läkare bedömer att han har en fyraprocentig medicinsk invaliditet. Olyckan inträffade i januari 2012 och mannen är ännu inte återställd i knät, trots rehabiliteringsträning.