2015-05-08 16:40

2015-05-08 16:51

Försökte tvinga till sig lyxbil

KARLSTAD/HAMMARÖ: Hotade skjuta knäna av företagare

En Hammaröbo i 20-årsåldern misstänks ha försökt tvinga två företagare att leasa en Lexus, som är värd 400 000 kronor, åt honom.
Om de inte gjorde det skulle han låta någon skjuta sönder deras knäskålar.

Mannen sitter häktad sedan den 24 april och åtalades på fredagen för olaga tvång och försök till utpressning.

Enligt åtalet ska han ha gett sig på flera personer med anknytning till ett Karlstadsföretag.

Den 21 april misstänks han ha tvingat en kvinna att underteckna en fullmakt som gav honom samma privilegier som hon i företaget. Han ska ha hotat att misshandla eller låta andra misshandla hennes barns far.

Under april månad ska han också ha försökt förmå två män att för företagets räkning ingå ett leasingavtal beträffande en bil av märket Lexus. Den dyrbara bilen skulle disponeras av honom själv. Om de inte gjorde som han ville ska mannen, enligt åtalet, ha hotat med att ordna så att andra personer skulle skjuta dem i knäskålarna och knäcka fingrarna på dem.

Mannen sitter häktad sedan den 24 april och åtalades på fredagen för olaga tvång och försök till utpressning.

Enligt åtalet ska han ha gett sig på flera personer med anknytning till ett Karlstadsföretag.

Den 21 april misstänks han ha tvingat en kvinna att underteckna en fullmakt som gav honom samma privilegier som hon i företaget. Han ska ha hotat att misshandla eller låta andra misshandla hennes barns far.

Under april månad ska han också ha försökt förmå två män att för företagets räkning ingå ett leasingavtal beträffande en bil av märket Lexus. Den dyrbara bilen skulle disponeras av honom själv. Om de inte gjorde som han ville ska mannen, enligt åtalet, ha hotat med att ordna så att andra personer skulle skjuta dem i knäskålarna och knäcka fingrarna på dem.