2015-05-07 11:24

2015-05-07 17:48

Åtta års fängelse för mordförsök

KARLSTAD: Knivbråket på Marieberg

(UPPDATERAD) 25-åringen hade gått ner på knä efter att ha knivhuggits först i ansiktet och sedan i magen. Då kom gärningsmannen tillbaka från köket och högg igen. På torsdagen dömdes den 23-årige Karlstadsbon till åtta års fängelse för mordförsök.

Knivdramat inträffade tidigt på morgonen den 8 februari.

Det hade varit fest i lägenheten på Marieberg i Karlstad hela natten. 23-åringen och 25-åringen känner varandra sedan högstadietiden, och har jobbat ihop. De har inte varit ovänner tidigare, men där och då, i gryningen, hände något.

23-åringen slog 25-åringen med knytnävarna. När 25-åringen slagit tillbaka gick han ut i köket och hämtade en kniv.

Högg i ansiktet

Under rättegången berättade 25-åringen hur 23-åringen höjde kniven mot honom. Han trodde inte att han skulle hugga, sa han, men det gjorde han.

– Han tryckte in kniven i min kind. Jag höjde händerna och backade. Då högg han i magen och sa ”du har gjort bort dig” och ”du ska dö”.

När 23-åringen gått in i köket fick den blödande mannen hjälp av en vän. Han stod på knä mellan tv-bänken och soffan när 23-åringen kom tillbaka.

– Han högg underifrån mot bröstet. Ett hugg träffade armen. Jag tappade känseln, armen började hänga och det kom mycket blod.

En rättsläkare vittnade om att skadan i armen var direkt livshotande. 25-åringen överlevde tack vare rådigt ingripande från vittnen som lade tryckförband och kallade på ambulans, och att de befann sig nära sjukhuset.

23-åringen nekade till brott men 25-åringens berättelse styrktes av flera vittnen och teknisk bevisning. Värmlands tingsrätt dömde honom till åtta års fängelse för försök till mord. Han ska också betala 130 000 i skadestånd till 25-åringen.

Knivdramat inträffade tidigt på morgonen den 8 februari.

Det hade varit fest i lägenheten på Marieberg i Karlstad hela natten. 23-åringen och 25-åringen känner varandra sedan högstadietiden, och har jobbat ihop. De har inte varit ovänner tidigare, men där och då, i gryningen, hände något.

23-åringen slog 25-åringen med knytnävarna. När 25-åringen slagit tillbaka gick han ut i köket och hämtade en kniv.

Högg i ansiktet

Under rättegången berättade 25-åringen hur 23-åringen höjde kniven mot honom. Han trodde inte att han skulle hugga, sa han, men det gjorde han.

– Han tryckte in kniven i min kind. Jag höjde händerna och backade. Då högg han i magen och sa ”du har gjort bort dig” och ”du ska dö”.

När 23-åringen gått in i köket fick den blödande mannen hjälp av en vän. Han stod på knä mellan tv-bänken och soffan när 23-åringen kom tillbaka.

– Han högg underifrån mot bröstet. Ett hugg träffade armen. Jag tappade känseln, armen började hänga och det kom mycket blod.

En rättsläkare vittnade om att skadan i armen var direkt livshotande. 25-åringen överlevde tack vare rådigt ingripande från vittnen som lade tryckförband och kallade på ambulans, och att de befann sig nära sjukhuset.

23-åringen nekade till brott men 25-åringens berättelse styrktes av flera vittnen och teknisk bevisning. Värmlands tingsrätt dömde honom till åtta års fängelse för försök till mord. Han ska också betala 130 000 i skadestånd till 25-åringen.