2015-04-20 17:03

2015-04-20 17:03

Fokus på öl och whisky under festival

KARLSTAD

Karlstad ska få en öl- och whiskyfestival. Den 23-24 oktober är det premiär för arrangemanget på Färjestadstravet.

– Intresset för öl och whisky är stort i Sverige. Det ser vi på alla nya mikrobryggerier och whiskydestillerier, säger Olle Fridebring som är initiativtagare till festivalen tillsammans med David Nordberg.

De hoppas på ett stort antal besökare redan i år.

– Förhoppningen är mellan 5 000 och 10 000 provsmakare från både Sverige och Norge och vi räknar med ett 50-tal utställare, det vill säga grossister och tillverkare. Det blir allt från lokala producenter som Wermlands bryggeri och Tingvalla bryggeri till stora bolag.

Tanken är att festivalen ska bli återkommande.

– Intresset för öl och whisky är stort i Sverige. Det ser vi på alla nya mikrobryggerier och whiskydestillerier, säger Olle Fridebring som är initiativtagare till festivalen tillsammans med David Nordberg.

De hoppas på ett stort antal besökare redan i år.

– Förhoppningen är mellan 5 000 och 10 000 provsmakare från både Sverige och Norge och vi räknar med ett 50-tal utställare, det vill säga grossister och tillverkare. Det blir allt från lokala producenter som Wermlands bryggeri och Tingvalla bryggeri till stora bolag.

Tanken är att festivalen ska bli återkommande.