2015-04-12 13:02

2015-04-12 13:03

Hemmaseger i Musikschlaget

KARLSTAD: Musiktävling på Ungdomens hus

Glittersjalarna fanns där. De taggade artisterna likaså.
Precis som på Melodifestivalen. Men ett par saker var annorlunda.
På Musikschlaget fanns ett liveband och tio vinnare.

Musikschlaget är ”en melodifestival med mening” som anordnas av studieförbundet Bilda och är öppen för musiker och artister med funktionsnedsättning. Årets upplaga är den femte, men det är första gången en deltävling gick av stapeln i Karlstad.

Av deltagarna var fem från Karlstad, tre från Örebro och en från vardera Kristinehamn och Katrineholm, och det var fritt att framföra eget eller andras låtar. En av deltagarna var Elin Jönsson från Karlstad.

Hon framförde Öppna upp ditt fönster. Efter sitt framträdande var hon nöjd.

– Det gick bra, men det var pirrigt.

Ditt låtval, kan du säga något om det?

– Det är min favoritlåt som jag sjunger varje dag.

Elin tyckte att konkurrenterna var bra och att alla som deltog var värdiga vinnare.

Men även om alla deltagare var vinnare så skulle juryn utse en segrare som får delta i den stora riksfinalen i Sundsvall den 14 november. Och juryn föll för hemmasångaren Jimmy Olsson med låten Man får inte ha för brått.

Musikschlaget är ”en melodifestival med mening” som anordnas av studieförbundet Bilda och är öppen för musiker och artister med funktionsnedsättning. Årets upplaga är den femte, men det är första gången en deltävling gick av stapeln i Karlstad.

Av deltagarna var fem från Karlstad, tre från Örebro och en från vardera Kristinehamn och Katrineholm, och det var fritt att framföra eget eller andras låtar. En av deltagarna var Elin Jönsson från Karlstad.

Hon framförde Öppna upp ditt fönster. Efter sitt framträdande var hon nöjd.

– Det gick bra, men det var pirrigt.

Ditt låtval, kan du säga något om det?

– Det är min favoritlåt som jag sjunger varje dag.

Elin tyckte att konkurrenterna var bra och att alla som deltog var värdiga vinnare.

Men även om alla deltagare var vinnare så skulle juryn utse en segrare som får delta i den stora riksfinalen i Sundsvall den 14 november. Och juryn föll för hemmasångaren Jimmy Olsson med låten Man får inte ha för brått.