2015-04-09 11:06

2015-04-09 11:14

Många vill fika med landshövdingen

VÄRMLAND: Succé för vårens fikastunder

Värmlands landshövding Kenneth Johansson är glad, överraskad och fikasugen.

– Fikaidén har fått ett fantastiskt fint mottagande!

Det var i januari som länsstyrelsen gick ut med en inbjudan till värmlänningarna om att komma hem till residenset i Karlstad för en fika och en pratstund på tu man hand med landshövdingen. Intresserade fick skicka in en motivering och berätta vad man ville prata om.

Över förväntan

– 60 personer har hört av sig och det är betydligt fler än vad vi hade räknat med. Väldigt roligt! Nu har vi valt ut ett 20-tal personer och grupperat dem lite efter intresseområden. Under maj månad blir det en handfull träffar här i residenset.

Seriöst syfte

Dessförinnan tar landshövdingen också med sig en tårtkartong med husfruns speciella residensbakelse och åker ut i länet några gånger för en #fikamedkenneth. Säffle är först ut nästa söndag.

Nu är ju inte huvudsyftet med det här unika initiativet att lansera residensbakelsen, hur god den än må vara. Nej, syftet är att hitta nya former för att nå ut och föra en dialog med länets innevånare.

Många tycker

– För mig som landshövding är det viktigt att vara tillgänglig. Jag vet att det finns mycket bra synpunkter där ute på länets utveckling. Värmlänningar har åsikter om landsbygdsutveckling, arbetsmarknad, integration och mycket annat. Det här kan bli ett nytt och annorlunda sätt att fånga in en del av detta.

Vill lyssna

– Jag hoppas och tror att det kan bli en bra dialog mellan mig och mina fikagäster. Jag kan lyssna på allt, svara på en del, tipsa vidare om annat och ta med mig synpunkter tillbaka till länsstyrelsen.

En av de planerade fikastunderna sticker ut lite extra. Det är ett gäng med Värmlandsanknytning bosatta i Kanada som har hört av sig.

– Vi kommer att fika och prata via Skype. De missar visserligen bakelsen, men det blir nog spännande och bra ändå, skrattar Kenneth Johansson.

Det var i januari som länsstyrelsen gick ut med en inbjudan till värmlänningarna om att komma hem till residenset i Karlstad för en fika och en pratstund på tu man hand med landshövdingen. Intresserade fick skicka in en motivering och berätta vad man ville prata om.

Över förväntan

– 60 personer har hört av sig och det är betydligt fler än vad vi hade räknat med. Väldigt roligt! Nu har vi valt ut ett 20-tal personer och grupperat dem lite efter intresseområden. Under maj månad blir det en handfull träffar här i residenset.

Seriöst syfte

Dessförinnan tar landshövdingen också med sig en tårtkartong med husfruns speciella residensbakelse och åker ut i länet några gånger för en #fikamedkenneth. Säffle är först ut nästa söndag.

Nu är ju inte huvudsyftet med det här unika initiativet att lansera residensbakelsen, hur god den än må vara. Nej, syftet är att hitta nya former för att nå ut och föra en dialog med länets innevånare.

Många tycker

– För mig som landshövding är det viktigt att vara tillgänglig. Jag vet att det finns mycket bra synpunkter där ute på länets utveckling. Värmlänningar har åsikter om landsbygdsutveckling, arbetsmarknad, integration och mycket annat. Det här kan bli ett nytt och annorlunda sätt att fånga in en del av detta.

Vill lyssna

– Jag hoppas och tror att det kan bli en bra dialog mellan mig och mina fikagäster. Jag kan lyssna på allt, svara på en del, tipsa vidare om annat och ta med mig synpunkter tillbaka till länsstyrelsen.

En av de planerade fikastunderna sticker ut lite extra. Det är ett gäng med Värmlandsanknytning bosatta i Kanada som har hört av sig.

– Vi kommer att fika och prata via Skype. De missar visserligen bakelsen, men det blir nog spännande och bra ändå, skrattar Kenneth Johansson.