2015-03-29 06:29

2015-03-29 06:45

Kvinna möttes av tjuvtrio i lägenhet

KARLSTAD

Tre män i 20-årsåldern greps sent på lördagskvällen efter att ha stulit en dator och en kamera ur en lägenhet.

Brottet skedde vid 23.40 på ett studentboende på Kronoparken.

– Det hade varit lite festligheter i korridoren på boendet och kvinnan skulle hämta en sak ur en bekants lägenhet när hon möttes av de tre männen i lägenheten, säger Jan-Åke Sjöström, länsvakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Två av männen försvann omgående ut genom ett fönster när kvinnan kom, medan den tredje stannade kvar och hotade kvinnan med repressalier om hon kontaktade polisen. Sedan hoppade även han ut genom fönstret. Med sig hade de tre männen bland annat en dator och en kamera som de stulit i lägenheten.

Alla tre kunde kort därefter gripas i närområdet.

– Datorn är anträffad medan kameran fortfarande är borta.

Två av de tre männen anhölls efter förhör medan den tredje fick läggas in för tillnyktring.

Männen är misstänkta för grov stöld, olaga hot samt övergrepp i rättssak.

 

 

Brottet skedde vid 23.40 på ett studentboende på Kronoparken.

– Det hade varit lite festligheter i korridoren på boendet och kvinnan skulle hämta en sak ur en bekants lägenhet när hon möttes av de tre männen i lägenheten, säger Jan-Åke Sjöström, länsvakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Två av männen försvann omgående ut genom ett fönster när kvinnan kom, medan den tredje stannade kvar och hotade kvinnan med repressalier om hon kontaktade polisen. Sedan hoppade även han ut genom fönstret. Med sig hade de tre männen bland annat en dator och en kamera som de stulit i lägenheten.

Alla tre kunde kort därefter gripas i närområdet.

– Datorn är anträffad medan kameran fortfarande är borta.

Två av de tre männen anhölls efter förhör medan den tredje fick läggas in för tillnyktring.

Männen är misstänkta för grov stöld, olaga hot samt övergrepp i rättssak.