2015-03-28 06:00

2015-03-29 10:35

Bygger nytt nöjespalats

KARLSTAD: Tapasrestaurang blir hjärtat mellan hotellet och teatern

Hotel Savoy och Scalateatern ska slå ut väggen mellan varandra och skapa en helt ny mötesplats i Karlstad.
– Vi ska bygga en stor restaurang, loungedel, ordna mingelytor för teatergästerna, renovera dagens hotellrum och utöka med ett antal nya.

Det säger Marita Törneland som är delägare till Hotel Savoy. Hon har tillsammans med Scalateaterns verksamhetschef Anders Dahl under en längre tid haft en vision om att skapa det här nya konceptet.

– Idén har vi hämtat från Rival i Stockholm där man också har hotell, restaurang och teater i samma hus. Det är en sådan gemensam mötesplats vi tänker bygga upp, en plats som ska bli ett begrepp i Karlstad. Äntligen ska det här bli verklighet, säger Marita Törneland entusiastiskt.

Genom att ta över den tomma lokalen närmast CGC blir storsatsningen möjlig.

– Totalt får vi cirka 500 kvadratmeter extra yta och det gör att vi kan bygga en helt ny restaurang som får 150–200 platser jämfört med dagens 50. Det gör att vi på ett mycket bättre sätt kan ta emot de teatergäster som även vill äta en bit mat, säger Marita Törneland.

Gemensam entré

Dagens vägg mellan Hotel Savoy och Scalateaterns entrédel ska rivas liksom väggen vidare till den tomma lokalen för att den nya nöjesanläggningen ska kunna byggas. Entrén blir gemensam.

– Restaurangen får en stor bar i mitten, en loungedel för hotellgästerna, det blir även mingelytor för teatergästerna och en uteservering.

– Det här blir en av Karlstads största restauranger och det kommer även gå att dela av ytorna, säger Anders Gustavsson, delägare till Ankdammen som tillsammans med Robin Turesson ska driva restaurangen som man hoppas öppna i slutet av augusti.

Satsningen kommer ge cirka tio nya heltidsjobb och konceptet blir helt nytt för Karlstad.

– Vi ska öppna en tapasrestaurang där man beställer all mat genom att ladda ner en app i mobilen. När maten är klar hämtar man själv de färdiga rätterna. Konceptet är utvecklat av två svenska killar och en kedja under namnet Pinchos håller på att byggas upp. Restauranger finns redan i Göteborg, Örebro och Skövde och vi blir franchisetagare, säger Anders Gustavsson.

”Ett lyft”

Anders Dahl är mycket positiv till de nya planerna.

– Det här kommer att bli ett lyft både för oss och våra besökare såväl före, i paus som efter våra föreställningar. Trivseln ökar och vi kommer kunna satsa på att ha större evenemang under en längre tid och ta emot bussresor. Scalateatern är redan väldigt populär med upp till 40 000 besökare per år och med satsningen hoppas vi öka beläggningen ytterligare.

Projektet innehåller även en renovering av Hotel Savoys alla 66 rum. Dessutom ska ett antal nya budgetrum byggas i delen närmast CGC.

– Vi ska även satsa på egna artistbokningar och konferenser i Scalateatern, säger Marita Törneland.

Det säger Marita Törneland som är delägare till Hotel Savoy. Hon har tillsammans med Scalateaterns verksamhetschef Anders Dahl under en längre tid haft en vision om att skapa det här nya konceptet.

– Idén har vi hämtat från Rival i Stockholm där man också har hotell, restaurang och teater i samma hus. Det är en sådan gemensam mötesplats vi tänker bygga upp, en plats som ska bli ett begrepp i Karlstad. Äntligen ska det här bli verklighet, säger Marita Törneland entusiastiskt.

Genom att ta över den tomma lokalen närmast CGC blir storsatsningen möjlig.

– Totalt får vi cirka 500 kvadratmeter extra yta och det gör att vi kan bygga en helt ny restaurang som får 150–200 platser jämfört med dagens 50. Det gör att vi på ett mycket bättre sätt kan ta emot de teatergäster som även vill äta en bit mat, säger Marita Törneland.

Gemensam entré

Dagens vägg mellan Hotel Savoy och Scalateaterns entrédel ska rivas liksom väggen vidare till den tomma lokalen för att den nya nöjesanläggningen ska kunna byggas. Entrén blir gemensam.

– Restaurangen får en stor bar i mitten, en loungedel för hotellgästerna, det blir även mingelytor för teatergästerna och en uteservering.

– Det här blir en av Karlstads största restauranger och det kommer även gå att dela av ytorna, säger Anders Gustavsson, delägare till Ankdammen som tillsammans med Robin Turesson ska driva restaurangen som man hoppas öppna i slutet av augusti.

Satsningen kommer ge cirka tio nya heltidsjobb och konceptet blir helt nytt för Karlstad.

– Vi ska öppna en tapasrestaurang där man beställer all mat genom att ladda ner en app i mobilen. När maten är klar hämtar man själv de färdiga rätterna. Konceptet är utvecklat av två svenska killar och en kedja under namnet Pinchos håller på att byggas upp. Restauranger finns redan i Göteborg, Örebro och Skövde och vi blir franchisetagare, säger Anders Gustavsson.

”Ett lyft”

Anders Dahl är mycket positiv till de nya planerna.

– Det här kommer att bli ett lyft både för oss och våra besökare såväl före, i paus som efter våra föreställningar. Trivseln ökar och vi kommer kunna satsa på att ha större evenemang under en längre tid och ta emot bussresor. Scalateatern är redan väldigt populär med upp till 40 000 besökare per år och med satsningen hoppas vi öka beläggningen ytterligare.

Projektet innehåller även en renovering av Hotel Savoys alla 66 rum. Dessutom ska ett antal nya budgetrum byggas i delen närmast CGC.

– Vi ska även satsa på egna artistbokningar och konferenser i Scalateatern, säger Marita Törneland.