2015-03-27 19:45

2015-03-27 19:59

Med barnen i centrum

KARLSTAD: Barnmässa med äventyr och hjärta

Den elfte barnmässan i Karlstad är i gång. Bland mat, kläder och uppträdanden på de två scenerna leker, bygger och äter massor av små barn.

Det är elfte året som Linda Modin Klemner arrangerar barnmässan i Karlstad. Dragplåstren och montrarna har blivit fler och kändare med åren. Där finns Långa Farbrorn, Familjerna Annorlunda, kända från tv, Amy Diamond och snickar-Björn från Äntligen hemma. Tillsammans med elever från Byggprogrammet på Nobelgymnasiet i Karlstad hjälper han barnen att bygga egna små stolar.

– Det går jättebra tycker jag. Det är väldigt roligt att vara med på sånt här eftersom alla tycker att det är så roligt, säger Björn Christiernsson som själv har två små barn hemma, precis byggt familjens drömhus och säljer arbetskläder för barn på BCWW.

För stora och små

Bland barnvagnar, barnböcker, magiker, fiskdammar, ballonger, teater och små kök finns mycket kläder. Flera av dem är ekologiska, däribland Cecilia Sjöbergs kollektion.

– Jag säljer framför allt på nätet på cilas.se så det är kul att komma ut på mässor. En del tyger designar jag själv men jag syr och virkar allt som jag säljer. Hittills har det gått bra, säger hon.

Barnmässan ska inte bara ge tips och råd, erbjuda shopping och aktiviteter till föräldrar, gravida och barn, den samlar också in pengar till behövande barn. Hittills har mässan skänkt nästan 800 000 kronor. Med årets 126 unika utställare finns en chans att besöksrekordet på 8 029 personer från förra året ryker.

Det är elfte året som Linda Modin Klemner arrangerar barnmässan i Karlstad. Dragplåstren och montrarna har blivit fler och kändare med åren. Där finns Långa Farbrorn, Familjerna Annorlunda, kända från tv, Amy Diamond och snickar-Björn från Äntligen hemma. Tillsammans med elever från Byggprogrammet på Nobelgymnasiet i Karlstad hjälper han barnen att bygga egna små stolar.

– Det går jättebra tycker jag. Det är väldigt roligt att vara med på sånt här eftersom alla tycker att det är så roligt, säger Björn Christiernsson som själv har två små barn hemma, precis byggt familjens drömhus och säljer arbetskläder för barn på BCWW.

För stora och små

Bland barnvagnar, barnböcker, magiker, fiskdammar, ballonger, teater och små kök finns mycket kläder. Flera av dem är ekologiska, däribland Cecilia Sjöbergs kollektion.

– Jag säljer framför allt på nätet på cilas.se så det är kul att komma ut på mässor. En del tyger designar jag själv men jag syr och virkar allt som jag säljer. Hittills har det gått bra, säger hon.

Barnmässan ska inte bara ge tips och råd, erbjuda shopping och aktiviteter till föräldrar, gravida och barn, den samlar också in pengar till behövande barn. Hittills har mässan skänkt nästan 800 000 kronor. Med årets 126 unika utställare finns en chans att besöksrekordet på 8 029 personer från förra året ryker.

Hit går entrétian

Barnmässan pågår fredag-söndag denna helg och i år går tio kronor av entrépengarna till barnhemmet Shalom i den lilla byn Kofi Ansah i Ghana.

På mässan kan du möta svenske Susanne Benckert som byggde barnhemmet för 23 föräldralösa barn.