2015-03-26 10:24

2015-03-26 11:45

Pappan i glädjechock efter vinst på 15 miljoner

KARLSTAD

Det var en 55-årig familjefar från Karlstad som vann 15 miljoner på Vikinglotto.

Mannen hade spelat tio rader för 40 kronor hos spelombudet Träffpunkten på centrallasarettet i Karlstad. En blygsam summa som resulterade i i hela 15 997 728 kronor, vilket är den tredje största Vikinglottovinsten i Sverige. Men när Pierre Jonsson vid Svenska spel fick tag på vinnaren hade han ingen aning om att han skrivit in sig i den svenska spelhistorien.

– Vänta nu, vad är det du säger?! Nu måste jag svälja för att kunna prata. 15,9 miljoner, det är ju bara helt otroligt. Jag hör vad du säger och litar på dig, men det går ju inte att förstå. Jag blir tårögd, sa en minst sagt chockad vinnare.

Får planera om

Mannen och hans fru hade innan vinsten börjat planera sommarsemestern och övervägde att möjligen åka till något vattenland i Sverige om pengarna räckte till.

– Nu kan vi skippa Örebro och tänka lite vattenland en bit bort. Fantastiskt! Jag vet knappt hur jag ska tackla det här? Ofattbart är bästa beskrivningen. Nu blir jag alldeles genomsvettig och känner att jag skulle behöva ta lite luft.

"Som en dimma"

– Allt är bara som en dimma och man är glad och samtidigt tom i huvudet. Det lär inte bli mycket sömn i natt, men vad gör det en Våffeldag som denna, skrattar vinnaren.

För den nyblivna mångmiljonpappan, som är i 55-årsåldern, väntar nu en resa till Visby där en vinstcheck väntar på Svenska Spels huvudkontor. Där erbjuds även ekonomisk rådgivning. Vinnarfamiljen från Karlstad önskar vara anonyma.

Vinsten är den tredje största VikingLottovinsten i Sveriges historia. Endast en 16,8-miljonersvinst i december 2011, samt rekordvinsten på 18 miljoner, från 2000 i Stockholm, ligger före på Topp 3-listan.

 

Mannen hade spelat tio rader för 40 kronor hos spelombudet Träffpunkten på centrallasarettet i Karlstad. En blygsam summa som resulterade i i hela 15 997 728 kronor, vilket är den tredje största Vikinglottovinsten i Sverige. Men när Pierre Jonsson vid Svenska spel fick tag på vinnaren hade han ingen aning om att han skrivit in sig i den svenska spelhistorien.

– Vänta nu, vad är det du säger?! Nu måste jag svälja för att kunna prata. 15,9 miljoner, det är ju bara helt otroligt. Jag hör vad du säger och litar på dig, men det går ju inte att förstå. Jag blir tårögd, sa en minst sagt chockad vinnare.

Får planera om

Mannen och hans fru hade innan vinsten börjat planera sommarsemestern och övervägde att möjligen åka till något vattenland i Sverige om pengarna räckte till.

– Nu kan vi skippa Örebro och tänka lite vattenland en bit bort. Fantastiskt! Jag vet knappt hur jag ska tackla det här? Ofattbart är bästa beskrivningen. Nu blir jag alldeles genomsvettig och känner att jag skulle behöva ta lite luft.

"Som en dimma"

– Allt är bara som en dimma och man är glad och samtidigt tom i huvudet. Det lär inte bli mycket sömn i natt, men vad gör det en Våffeldag som denna, skrattar vinnaren.

För den nyblivna mångmiljonpappan, som är i 55-årsåldern, väntar nu en resa till Visby där en vinstcheck väntar på Svenska Spels huvudkontor. Där erbjuds även ekonomisk rådgivning. Vinnarfamiljen från Karlstad önskar vara anonyma.

Vinsten är den tredje största VikingLottovinsten i Sveriges historia. Endast en 16,8-miljonersvinst i december 2011, samt rekordvinsten på 18 miljoner, från 2000 i Stockholm, ligger före på Topp 3-listan.