2015-03-24 19:32

2015-03-24 20:27

Magnus säljer enorm tavla på sig själv

KARLSTAD

Har du 200 kronor och en ansenlig yta tom vägg över där hemma?
Då kanske en tavla föreställande ungkarlen Magnus Skoglund kan vara en god investering.
– Den kan väl vara ett skräckexempel på ungkarlslivet, säger han som är både säljare och motiv.

Annonsen publicerade han på Blocket vid 20.30-tiden på måndagen. Ett knappt dygn senare konstateras intresset för den moderna väggbonaden som ganska ljummet.

– En kompis i Skåre hade vissa planer för den och sedan fick jag ett sms från någon i södra Sverige som var intresserad, men än finns den kvar, säger Magnus Skoglund.

En canvasbjässe

Tavlan, som är en bjässe i canvas på minst 1,5 gånger 1 meter, kom till världen i samband med att Skoglund skulle ge ut debutromanen ”Mänscykeln - från samboskap till ungkarlslya”. Bilden fungerade fint som omslagsbild - men huvudpersonen ville ha mer än så.

– Jag tyckte det var en kul grej att trycka upp bilden på canvas också, men när jag fick hem den insåg jag att den för fan var lika stor som sängen. Men det har varit en klockren isbrytare på fester, så det är lite vemodigt att jag måste sälja.

Varför säljer du den?

– Jag har börjat leva ett vuxet och ordentligt liv. Och min sambo Louise vägrade så klart att ta in tavlan i vårt gemensamma boende. På kontoret är den inte heller välkommen längre eftersom vi ska flytta.

Var skulle detta konstverk passa nu då?

– Kan väl vara ett skräckexempel på ungkarlslivet hemma hos någon. Att det kan inspirera när man ligger i sängen på dagarna och går på a-kassa. Och det är alltid ett kul experiment att sälja på Blocket - kan det verkligen finnas så sjuka människor att någon vill ha den?

Kan 200 vara ett överpris?

– Kanske. Om bara någon vecka måste den bort så priset kan sjunka dramatiskt inom kort.

Annonsen publicerade han på Blocket vid 20.30-tiden på måndagen. Ett knappt dygn senare konstateras intresset för den moderna väggbonaden som ganska ljummet.

– En kompis i Skåre hade vissa planer för den och sedan fick jag ett sms från någon i södra Sverige som var intresserad, men än finns den kvar, säger Magnus Skoglund.

En canvasbjässe

Tavlan, som är en bjässe i canvas på minst 1,5 gånger 1 meter, kom till världen i samband med att Skoglund skulle ge ut debutromanen ”Mänscykeln - från samboskap till ungkarlslya”. Bilden fungerade fint som omslagsbild - men huvudpersonen ville ha mer än så.

– Jag tyckte det var en kul grej att trycka upp bilden på canvas också, men när jag fick hem den insåg jag att den för fan var lika stor som sängen. Men det har varit en klockren isbrytare på fester, så det är lite vemodigt att jag måste sälja.

Varför säljer du den?

– Jag har börjat leva ett vuxet och ordentligt liv. Och min sambo Louise vägrade så klart att ta in tavlan i vårt gemensamma boende. På kontoret är den inte heller välkommen längre eftersom vi ska flytta.

Var skulle detta konstverk passa nu då?

– Kan väl vara ett skräckexempel på ungkarlslivet hemma hos någon. Att det kan inspirera när man ligger i sängen på dagarna och går på a-kassa. Och det är alltid ett kul experiment att sälja på Blocket - kan det verkligen finnas så sjuka människor att någon vill ha den?

Kan 200 vara ett överpris?

– Kanske. Om bara någon vecka måste den bort så priset kan sjunka dramatiskt inom kort.