2015-03-23 15:45

2015-03-23 18:49

Telia säger upp 110 personer i Karlstad

KARLSTAD: Lägger ner sitt privata kundtjänstkontor

(UPPDATERAD) Telia har beslutat att lägga ner sin privata kundtjänst i Karlstad. 110 personer berörs av nedläggningen som kommer att ske den 1 oktober.
– Det var en chock att få det här beskedet. Vi har legat i topp i landet när det gäller försäljning, säger en anställd.

Telia har under många år haft en del av sin nationella kundtjänst i Karlstad. På måndagen fick de anställda beskedet att verksamheten ska läggas ned. Totalt berörs 110 personer av beslutet.

– Det är naturligtvis ett jättetufft besked vi har lämnat till våra anställda i dag. Syftet med den här förändringen som innebär att vi ska samla den privata kundtjänsten till färre orter är att effektivisera och förbättra verksamheten, säger Telias presschef Iréne Krohn.

Det är bara Karlstadskontoret som drabbas av nedläggning. Verksamheten kommer inte heller att flyttas. Den 1 oktober ska kontoret vara nedlagt.

I dagsläget har Telia kontor för den privata kundtjänsten i Stockholm, Göteborg, Luleå, Sundsvall, Norrköping och Karlstad. Telia har även en företagskundtjänst i Karlstad, men den berörs inte av dagens beslut.

– Inte i dagsläget, men vi tittar alltid över vår verksamhet, säger Iréne Krohn.

”Väldigt förvånande”

Totalt har Telia 340 anställda vid sina verksamheter i Karlstad. För de 110 som blir av med sina arbeten var stämningen mycket dyster.

– Det var en chock att få det här beskedet. Vi har legat i topp i landet när det gäller försäljning och haft mer att göra än någonsin. Det har blivit mycket övertid den senaste tiden.

– Därför är vi väldigt förvånande att man lägger ner ett så lönsamt kontor och att bara Karlstad drabbas. Jag tror att kundservicen påverkas och att Telia biter sig i svansen när man gör så här, säger en anställd till NWT.

– Nu får man hitta en annan bransch att jobba i för att hitta något liknande i Karlstad blir nog svårt, fortsätter han.

”Tufft slag”

Kommunalrådet Peter Kullgren (KD) är överraskad över nedläggningsbeslutet.

– Ja, när vi har träffat Telias chefer lokalt de senaste åren har de i stället talat om rekryteringsbehov. Att 110 personer får gå är ett tufft slag mot Karlstad, speciellt med tanke på att det är en arbetsplats med många unga. Nu får vi sätta alla klutar till för att hitta ersättningsjobb, säger han.

– Ett fruktansvärt tråkigt besked som vi var helt oförberedda på. Detta är återigen ett tecken på att företagen flyttar allt mer verksamhet till storstäderna. Man undrar ju vad vi ska livnära oss på om den utvecklingen fortsätter, säger Magnus Hildebrand, regionchef hos Unionen där en del av de anställda är medlemmar.

Telia har under många år haft en del av sin nationella kundtjänst i Karlstad. På måndagen fick de anställda beskedet att verksamheten ska läggas ned. Totalt berörs 110 personer av beslutet.

– Det är naturligtvis ett jättetufft besked vi har lämnat till våra anställda i dag. Syftet med den här förändringen som innebär att vi ska samla den privata kundtjänsten till färre orter är att effektivisera och förbättra verksamheten, säger Telias presschef Iréne Krohn.

Det är bara Karlstadskontoret som drabbas av nedläggning. Verksamheten kommer inte heller att flyttas. Den 1 oktober ska kontoret vara nedlagt.

I dagsläget har Telia kontor för den privata kundtjänsten i Stockholm, Göteborg, Luleå, Sundsvall, Norrköping och Karlstad. Telia har även en företagskundtjänst i Karlstad, men den berörs inte av dagens beslut.

– Inte i dagsläget, men vi tittar alltid över vår verksamhet, säger Iréne Krohn.

”Väldigt förvånande”

Totalt har Telia 340 anställda vid sina verksamheter i Karlstad. För de 110 som blir av med sina arbeten var stämningen mycket dyster.

– Det var en chock att få det här beskedet. Vi har legat i topp i landet när det gäller försäljning och haft mer att göra än någonsin. Det har blivit mycket övertid den senaste tiden.

– Därför är vi väldigt förvånande att man lägger ner ett så lönsamt kontor och att bara Karlstad drabbas. Jag tror att kundservicen påverkas och att Telia biter sig i svansen när man gör så här, säger en anställd till NWT.

– Nu får man hitta en annan bransch att jobba i för att hitta något liknande i Karlstad blir nog svårt, fortsätter han.

”Tufft slag”

Kommunalrådet Peter Kullgren (KD) är överraskad över nedläggningsbeslutet.

– Ja, när vi har träffat Telias chefer lokalt de senaste åren har de i stället talat om rekryteringsbehov. Att 110 personer får gå är ett tufft slag mot Karlstad, speciellt med tanke på att det är en arbetsplats med många unga. Nu får vi sätta alla klutar till för att hitta ersättningsjobb, säger han.

– Ett fruktansvärt tråkigt besked som vi var helt oförberedda på. Detta är återigen ett tecken på att företagen flyttar allt mer verksamhet till storstäderna. Man undrar ju vad vi ska livnära oss på om den utvecklingen fortsätter, säger Magnus Hildebrand, regionchef hos Unionen där en del av de anställda är medlemmar.