2015-03-20 19:58

2015-03-20 19:58

Gatan är till för alla

KARLSTAD: Plattor visar vägen

Många kanske har trott att mittfåran på Drottninggatan och andra gågator i centrala Karlstad enbart har varit till för cyklister. Men så är det inte alls.

Den är till för alla som rör sig på stan. Om detta vill nu kommunen upplysa med hjälp av grafiska stenplattor. Varför plattor i stället för skyltar? ”Ibland kan det kännas som att vi har en skyltdjungel i städerna och att det är svårt att uppfatta budskapen bland alla andra synintryck. Därför testar vi nu att skylta på marken i stället”, säger Kristine Johansson, ingenjör vid trafik- och gatuenheten, till kommunens webbsida.

Den är till för alla som rör sig på stan. Om detta vill nu kommunen upplysa med hjälp av grafiska stenplattor. Varför plattor i stället för skyltar? ”Ibland kan det kännas som att vi har en skyltdjungel i städerna och att det är svårt att uppfatta budskapen bland alla andra synintryck. Därför testar vi nu att skylta på marken i stället”, säger Kristine Johansson, ingenjör vid trafik- och gatuenheten, till kommunens webbsida.