2015-03-19 16:56

2015-03-19 17:39

Vad var det som hände på Värmlandsnytt?

HALLÅ DÄR..

...Tomas Skoglund, redaktionschef på SVT Nyheter Värmland, som i måndags morse ”dubbade” en av de lokala nyhetssändningarna. Ett klipp som nu börjat spridas i sociala medier.

– Som bekant började vi sända morgonsändningarna från Göteborg i måndags. Eftersom det var första dagen ville vi stärka upp och ha personal i tjänst ifall det skulle hända något. Så jag satt i studion och gjorde sändningen parallellt för säkerhets skull. Hos oss såg det perfekt ut, jag varken syntes eller hördes. Men så ringde det en man från Säffle som sa att det var en man som pratade men en kvinna som syntes i bild, så då började vi fundera. Vi såg då att i en meny i en utsändning hade vi missat att lägga om ljudet.

Är det kanske en ny karriär på gång?

– Jag skrev på Facebook att jag måste använda detta som referensmaterial om jag skulle dubba film eller söka radiojobb.

Om du fick chansen att dubba en film på riktigt, vilken skulle vara drömrollen?

– Åh herre gud, den var svår... Men det känns som något värmländskt i alla fall.

Har ni fått några reaktioner sedan Värmlandsnyheterna började sändas från Göteborg?

– Jag har inte hört en enda reaktion, men jag har sett nått i sociala medier. Det här är ett sätt att effektivisera och få ut folk på fältet och det tycker folk är ett bra svar.

Inga andra missöden som inträffat?

– Nej, peppar peppar.

Då får vi hoppas att det håller sig rätt i alla menyer.

– Ja, annars är jag där och dubbar på nytt.

Här kan du se klippet: http://www.svtplay.se/video/2761113/varmlandsnytt/varmlandsnytt-16-3-07-10-1

– Som bekant började vi sända morgonsändningarna från Göteborg i måndags. Eftersom det var första dagen ville vi stärka upp och ha personal i tjänst ifall det skulle hända något. Så jag satt i studion och gjorde sändningen parallellt för säkerhets skull. Hos oss såg det perfekt ut, jag varken syntes eller hördes. Men så ringde det en man från Säffle som sa att det var en man som pratade men en kvinna som syntes i bild, så då började vi fundera. Vi såg då att i en meny i en utsändning hade vi missat att lägga om ljudet.

Är det kanske en ny karriär på gång?

– Jag skrev på Facebook att jag måste använda detta som referensmaterial om jag skulle dubba film eller söka radiojobb.

Om du fick chansen att dubba en film på riktigt, vilken skulle vara drömrollen?

– Åh herre gud, den var svår... Men det känns som något värmländskt i alla fall.

Har ni fått några reaktioner sedan Värmlandsnyheterna började sändas från Göteborg?

– Jag har inte hört en enda reaktion, men jag har sett nått i sociala medier. Det här är ett sätt att effektivisera och få ut folk på fältet och det tycker folk är ett bra svar.

Inga andra missöden som inträffat?

– Nej, peppar peppar.

Då får vi hoppas att det håller sig rätt i alla menyer.

– Ja, annars är jag där och dubbar på nytt.

Här kan du se klippet: http://www.svtplay.se/video/2761113/varmlandsnytt/varmlandsnytt-16-3-07-10-1