2015-03-11 08:34

2015-03-11 08:39

Tre nominerade till årets Sola

KARLSTAD

På galan 100° Karlstad den 13 mars ska årets Sola utses. De nominerade är Linda Modin Klemner, Tom Hollowell och Rajab Ibrahim.

Som inspirerande, glada och driftiga är de goda ambassadörer och representanter för Karlstad.

– Karlstadsborna har nominerat flera personer som är väl värda priset. Det är både glädjande och inspirerande att det finns så många kommuninvånare som bidrar till att Karlstad är en bra plats att leva på. Juryn har nu valt ut tre personer som går vidare till finalen, vem som slutligen får priset får vi veta på fredag, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Under januari månad hade alla Karlstadsbor möjlighet att nominera personer på Karlstads kommuns webbplats. Årets Sola kommer att få ta emot sitt pris på Karlstad CCC den 13 mars under galan 100° Karlstad.

Som inspirerande, glada och driftiga är de goda ambassadörer och representanter för Karlstad.

– Karlstadsborna har nominerat flera personer som är väl värda priset. Det är både glädjande och inspirerande att det finns så många kommuninvånare som bidrar till att Karlstad är en bra plats att leva på. Juryn har nu valt ut tre personer som går vidare till finalen, vem som slutligen får priset får vi veta på fredag, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Under januari månad hade alla Karlstadsbor möjlighet att nominera personer på Karlstads kommuns webbplats. Årets Sola kommer att få ta emot sitt pris på Karlstad CCC den 13 mars under galan 100° Karlstad.

Motiveringar

Linda Modin Klemner har genom sitt entreprenörskap i form av den årliga Barnmässan bidragit till att skapa attraktivitet för Karlstad riktad till framtiden i form av barnen. I sitt företagande har Linda inspirerat många barnfamiljer till att skapa en god framtid i Karlstadsregionen och dessutom bidragit till att vardagen blir bättre för de barn som behöver det mest. I sitt möte med kunden har Linda visat ett stort engagemang och dessutom en attityd av glädje och värme som väl sammanfaller med varumärket solen.

Tom Hollowell har genom sitt arbete i OK Tyr med konceptet Friska Karlstad bidragit till att skapa möjligheter för mängder med människor i alla åldrar att komma ut och röra sig och få en kontakt med naturen runt vår vackra stad. Genom ett driftigt förhållningssätt har Tom visat att det går att skapa intresse för skogsaktiviteter för mängder med människor, utöver de redan inbitna entusiasterna.  Genom sitt engagemang har Tom visat att det finns ett samband mellan en aktiv fritid och glädje i vardagen. Varje hittad ”pinne” är ett glädjemoment i sig själv för utövare i alla åldrar.

Rajab Ibrahim har genom sitt engagemang för målgruppen unga i Karlstad skapat möjligheter för många att få en meningsfull tillvaro, exempelvis genom arbetet med drogfri festival, mångfaldsdag och läxhjälp. I sitt engagemang har Rajab visat en lyhördhet och tagit tag i den kraft som finns i ungas idérikedom på ett driftigt sätt. I sitt möte med ungdomar i Karlstad har Rajab genom sitt sätt spridit glädje och visat ett stort engagemang.

Årets Sola ska vara en person som är:

- Inspirerande – bidrar till en livlig och inspirerande region.

- Driftig – vill hitta nya vägar och går från ord till handling.

- Glad – sprider glädje som smittar och har ett välkomnande sätt.