2015-03-11 08:49

2015-03-11 08:49

Skållad av dusch – vårdare avstängd

KARLSTAD

En kvinna på ett vårdboende duschades med så varmt vatten att hon fick en brännskada på benet.

”Vattnet var så hett att jag skrek av smärta” har kvinnan berättat för den sjuksköterska som upptäckte händelsen. Den drabbade kvinnan hade mycket skör hud och sa efter händelsen att hon aldrig mer ville duscha. Den som duschade kvinnan har nu stängts av från omvårdnadsarbete. En anmälan enligt Lex Sara är gjord till Inspektionen förvård och omsorg, IVO.

”Vattnet var så hett att jag skrek av smärta” har kvinnan berättat för den sjuksköterska som upptäckte händelsen. Den drabbade kvinnan hade mycket skör hud och sa efter händelsen att hon aldrig mer ville duscha. Den som duschade kvinnan har nu stängts av från omvårdnadsarbete. En anmälan enligt Lex Sara är gjord till Inspektionen förvård och omsorg, IVO.