2015-03-09 22:12

2015-03-09 23:06

Rekryterade via speed-dating

KARLSTAD: Jobb inom funktionsstöd populärast under rekryteringsdagar

Inom vården finns det stort behov av sommarjobb och kommunen ordnade med speed-dating för att så många som möjligt skulle kunna mötas. Runt 350 personer var det som deltog under rekryteringsdagarna och träffade chefer av olika slag.

Under tre dagar har vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun haft rekryteringsdagar för att finna vikarier till sommaren. Runt 350 personer var det som sammanlagt dök upp under dagarna och deltog i en form av speed-dating, vilket innebar att de fick möjlighet att träffa olika chefer inom vård- och omsorg för ett kort möte.

– Det har varit lite färre sökande i år. Vi vet inte än hur det kommer gå, det märks efter att alla har anställt om det fattas någon stans. Men det verkar som att de flesta kommer att fyllas, det är bara hemtjänsten vi är osäkra på för där finns det ett stort behov. Men det brukar lösa sig, säger Paulina Lindstedt, personalsekreterare.

Konceptet innebär att dels chefer hinner träffa många sökande samtidigt som de sökande får en chans att visa upp sig. Det räckte att gå på enbart en intervju för de sökande som då kunde söka flera tjänster samtidigt och även nå ut till flera olika chefer. totoalt har vård- och omsorgsförvaltningen runt 300 platser som ska fyllas till sommaren.

Sökte allt som gick

Det som var populärast under rekryteringsdagarna var jobb inom funktionsstöd och en av de som sökte sig dit var 23-åriga Cecilia Magnusson. Hon har nyss flyttat till Karlstad och pluggar men söker något mer att fylla dagarna med.

– Jag söker både sommarjobb och extraknäck.

Det är första gången som Cecilia var på en rekrytering med en speed-dating metod.

– Det var jävligt bra, bra organiserat. Först tyckte jag att det var väldigt mycket folk, då trodde jag att det var kört. Men det var bra.

Cecilias första tanke var att jobba med ungdomar med funktionsnedsättningar, då hon har jobbat en del med ungdomar tidigare när hon har varit ledare för en hockeycup. Men efter att ha fått information om olika tjänster var hon öppen för allt.

– Jag sökte allt som går att söka. Jag sa att ni behöver någon som mig. Jag är social men jag är seriös. Jag är en glädjespridare. Oavsett vad jag får vet jag att jag kommer bli nöjd, säger Cecilia.

Jobb mellan studier

En annan som besökte rekryteringsdagarna var Linnea Öborn. Hon är student och behöver helt enkelt sysselsättning under sommaren mellan studierna.

– Jag tror att det har gått bra.

Även Linnea var ny med den här typen av rekrytering, men gillade konceptet då hon genom en intervju kunde nå ut till många samtidigt. Hon var inte ute efter ett specifikt yrke utan sökte lite allmänt.

– Jag har inte jobbat inom vården innan så på det här sättet kan jag få testa på vart jag passar in.

En av de chefer var på plats för intervjuer var Marianne Kirk. Hon är enhetschefen inom funktionsstöd, en av de mest besökta områdena under rekryteringsdagarna.

– Idag har det varit många här. Det är väldigt trevliga ungdomar. Det blir inga problem att fylla platserna, säger Marianne.

Under tre dagar har vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun haft rekryteringsdagar för att finna vikarier till sommaren. Runt 350 personer var det som sammanlagt dök upp under dagarna och deltog i en form av speed-dating, vilket innebar att de fick möjlighet att träffa olika chefer inom vård- och omsorg för ett kort möte.

– Det har varit lite färre sökande i år. Vi vet inte än hur det kommer gå, det märks efter att alla har anställt om det fattas någon stans. Men det verkar som att de flesta kommer att fyllas, det är bara hemtjänsten vi är osäkra på för där finns det ett stort behov. Men det brukar lösa sig, säger Paulina Lindstedt, personalsekreterare.

Konceptet innebär att dels chefer hinner träffa många sökande samtidigt som de sökande får en chans att visa upp sig. Det räckte att gå på enbart en intervju för de sökande som då kunde söka flera tjänster samtidigt och även nå ut till flera olika chefer. totoalt har vård- och omsorgsförvaltningen runt 300 platser som ska fyllas till sommaren.

Sökte allt som gick

Det som var populärast under rekryteringsdagarna var jobb inom funktionsstöd och en av de som sökte sig dit var 23-åriga Cecilia Magnusson. Hon har nyss flyttat till Karlstad och pluggar men söker något mer att fylla dagarna med.

– Jag söker både sommarjobb och extraknäck.

Det är första gången som Cecilia var på en rekrytering med en speed-dating metod.

– Det var jävligt bra, bra organiserat. Först tyckte jag att det var väldigt mycket folk, då trodde jag att det var kört. Men det var bra.

Cecilias första tanke var att jobba med ungdomar med funktionsnedsättningar, då hon har jobbat en del med ungdomar tidigare när hon har varit ledare för en hockeycup. Men efter att ha fått information om olika tjänster var hon öppen för allt.

– Jag sökte allt som går att söka. Jag sa att ni behöver någon som mig. Jag är social men jag är seriös. Jag är en glädjespridare. Oavsett vad jag får vet jag att jag kommer bli nöjd, säger Cecilia.

Jobb mellan studier

En annan som besökte rekryteringsdagarna var Linnea Öborn. Hon är student och behöver helt enkelt sysselsättning under sommaren mellan studierna.

– Jag tror att det har gått bra.

Även Linnea var ny med den här typen av rekrytering, men gillade konceptet då hon genom en intervju kunde nå ut till många samtidigt. Hon var inte ute efter ett specifikt yrke utan sökte lite allmänt.

– Jag har inte jobbat inom vården innan så på det här sättet kan jag få testa på vart jag passar in.

En av de chefer var på plats för intervjuer var Marianne Kirk. Hon är enhetschefen inom funktionsstöd, en av de mest besökta områdena under rekryteringsdagarna.

– Idag har det varit många här. Det är väldigt trevliga ungdomar. Det blir inga problem att fylla platserna, säger Marianne.