2015-03-09 06:00

2015-03-09 09:36

Ny och kokhet näringslivssatsning

KARLSTAD: Slår samman Näringslivsforum och Guldvargengalan

På fredag är det dags för 100 grader Karlstad. Det är en ny satsning som är sammanslagning av Näringslivsforum och Guldvargengalan.
Då väntar paneldebatter och ett stort antal talare, bland andra Nordeas chefekonom Annika Winsth.

Hösten 2013 fick företagarna i Värmland ett eget Almedalen, ett näringslivsforum och samtidigt en mötesplats i samband med arrangemanget Ramp. Nu utvecklas den satsningen och förvandlas till 100 grader Karlstad.

Stort behov

Kommunalrådet Peter Kullgren (KD) som har ansvar för näringslivsfrågor konstaterar att Näringslivsforum blivit mycket väl mottaget av branschen och att man nu tar nästa steg och slår samman arrangemanget med Guldvargengalan.

– Vi vill skapa en ännu bättre näringslivsdag. I fjol kom över 2 000 personer och vi hoppas på minst lika många i år. Vi vet att det inom branschen finns ett väldigt stort behov att träffas och det behövs inte heller någon föranmälan för att medverka på forumdelen, säger Peter Kullgren.

Winsth dragplåster

Nordeas chefekonom Annika Winsth är en av dem som medverkar och dessutom deltar ytterligare ett 30-tal profiler från näringslivet under dagen. Två paneldebatter blir det också, den ena på ämnet vi måste våga för att vinna där Lars Wingefors, Karin Vangstad och Daniel Höglund deltar.

På kvällen väntar 100-gradergalan där bland annat Guldvargen och flera andra priser delas ut. Babben Larsson är konferencier.

Hösten 2013 fick företagarna i Värmland ett eget Almedalen, ett näringslivsforum och samtidigt en mötesplats i samband med arrangemanget Ramp. Nu utvecklas den satsningen och förvandlas till 100 grader Karlstad.

Stort behov

Kommunalrådet Peter Kullgren (KD) som har ansvar för näringslivsfrågor konstaterar att Näringslivsforum blivit mycket väl mottaget av branschen och att man nu tar nästa steg och slår samman arrangemanget med Guldvargengalan.

– Vi vill skapa en ännu bättre näringslivsdag. I fjol kom över 2 000 personer och vi hoppas på minst lika många i år. Vi vet att det inom branschen finns ett väldigt stort behov att träffas och det behövs inte heller någon föranmälan för att medverka på forumdelen, säger Peter Kullgren.

Winsth dragplåster

Nordeas chefekonom Annika Winsth är en av dem som medverkar och dessutom deltar ytterligare ett 30-tal profiler från näringslivet under dagen. Två paneldebatter blir det också, den ena på ämnet vi måste våga för att vinna där Lars Wingefors, Karin Vangstad och Daniel Höglund deltar.

På kvällen väntar 100-gradergalan där bland annat Guldvargen och flera andra priser delas ut. Babben Larsson är konferencier.

60 utställare

Vinnande visioner är temat på näringslivsdagen 100 grader Karlstad. Den genomförs fredagen den 13 mars i Karlstad CCC med ett 30-tal föreläsare. Över 60 företag ställer ut i lokalerna, bland andra NWT.