2015-03-07 06:00

2015-03-07 09:11

Lantligt läge lockar folk

KARLSTAD: Ladan vid Edsgatans gård förvandlas till 18 bostadsrätter

Intresset för att bo på landet men ändå nära stan är mycket stort. Det visar ombyggnaden av ladan vid Edsgatans gård till bostadsrätter. Där står hela 170 personer i kö två veckor efter de släpptes.
– Det ska bli härligt att flytta in här alldeles intill Alstern, säger Christian Säll.

De flesta bostäder som har byggts i Karlstad de senaste åren har uppförts i centrala stadslägen. Men alla vill inte bo så. Det finns även ett sug efter att kunna leva närmare naturen.

Bolaget Fastighets AB Edsgatevägen valde att satsa på ett lantligt projekt intill den gamla herrgården norr om Karlstad och det har blivit ett lyckokast.

– Det är en succé. Vi släppte bostadsrätterna för två veckor sedan och det har varit väldigt mycket folk på våra visningar av den färdiga lägenheten. Nu står hela 170 personer i kö, berättar Magnus Ask, mäklare vid Svensk fastighetsförmedling.

18 lägenheter

Just nu pågår ombyggnaden av den tre våningar stora gamla ladan vid Edsgatans gård som kommer att inrymma 18 lägenheter; en etta, samt tvåor, treor och fyror där priset varierar från dryga miljonen och upp till 2,7 miljoner kronor.

– Vi trodde att det skulle något fler äldre som skulle vara intresserade, men vi har även många barnfamiljer som vill bo så här. Det är ett unikt boende där mycket av det gamla i ladan bevaras, bland annat pelare och takbalkar, berättar Magnus Ask.

Christian Säll och sambon Elin Olsson samt deras helt nyfödda lilla pojke är en av familjerna som kommer att få den charmiga gamla byggnaden som adress när ombyggnaden är klar i augusti.

– Det ska bli härligt att flytta in här alldeles intill Alstern. Vi har letat hus länge, men när det här dök upp kändes det lika bra så vi slog till direkt. Då var det redan 30 i kö, men vi till slut fick vi en fyra på 110 kvadrat på andra våningen, säger Christian Säll.

Paret fastnade snabbt för läget ute vid Edsgatan.

– Utemiljön är fantastisk med fältet här bredvid och sjön och ändå är det inte långt in till stan. Dessutom tycker vi väldigt mycket om att så mycket av den gamla stilen är bevarad invändigt, säger Elin Olsson.

Två etapper

– Vi är själva väldigt nöjda och glada att vi satsade på att bevara ladan. Snart börjar bygget av ett litet annex med tre lägenheter och sedan planerar vi för två etapper med nya bostäder i området med främst radhus, men det blir även villatomter, säger Gunnar Abrahamsson i Fastighets AB Edsgatevägen.

Längst söderut planerar kommunen för cirka 40 villatomter och totalt finns det plats för runt 250 bostäder på området. Detaljplanen kan vara fastställd i april och i augusti inleds bygget av gator och vägar.

De flesta bostäder som har byggts i Karlstad de senaste åren har uppförts i centrala stadslägen. Men alla vill inte bo så. Det finns även ett sug efter att kunna leva närmare naturen.

Bolaget Fastighets AB Edsgatevägen valde att satsa på ett lantligt projekt intill den gamla herrgården norr om Karlstad och det har blivit ett lyckokast.

– Det är en succé. Vi släppte bostadsrätterna för två veckor sedan och det har varit väldigt mycket folk på våra visningar av den färdiga lägenheten. Nu står hela 170 personer i kö, berättar Magnus Ask, mäklare vid Svensk fastighetsförmedling.

18 lägenheter

Just nu pågår ombyggnaden av den tre våningar stora gamla ladan vid Edsgatans gård som kommer att inrymma 18 lägenheter; en etta, samt tvåor, treor och fyror där priset varierar från dryga miljonen och upp till 2,7 miljoner kronor.

– Vi trodde att det skulle något fler äldre som skulle vara intresserade, men vi har även många barnfamiljer som vill bo så här. Det är ett unikt boende där mycket av det gamla i ladan bevaras, bland annat pelare och takbalkar, berättar Magnus Ask.

Christian Säll och sambon Elin Olsson samt deras helt nyfödda lilla pojke är en av familjerna som kommer att få den charmiga gamla byggnaden som adress när ombyggnaden är klar i augusti.

– Det ska bli härligt att flytta in här alldeles intill Alstern. Vi har letat hus länge, men när det här dök upp kändes det lika bra så vi slog till direkt. Då var det redan 30 i kö, men vi till slut fick vi en fyra på 110 kvadrat på andra våningen, säger Christian Säll.

Paret fastnade snabbt för läget ute vid Edsgatan.

– Utemiljön är fantastisk med fältet här bredvid och sjön och ändå är det inte långt in till stan. Dessutom tycker vi väldigt mycket om att så mycket av den gamla stilen är bevarad invändigt, säger Elin Olsson.

Två etapper

– Vi är själva väldigt nöjda och glada att vi satsade på att bevara ladan. Snart börjar bygget av ett litet annex med tre lägenheter och sedan planerar vi för två etapper med nya bostäder i området med främst radhus, men det blir även villatomter, säger Gunnar Abrahamsson i Fastighets AB Edsgatevägen.

Längst söderut planerar kommunen för cirka 40 villatomter och totalt finns det plats för runt 250 bostäder på området. Detaljplanen kan vara fastställd i april och i augusti inleds bygget av gator och vägar.