2015-03-06 09:52

2015-03-06 16:09

Nytt ljus på Soltorget

KARLSTAD

Soltorget i Karlstad ska få nytt ljus. Detta genom bättre anpassad belysning.

 

De befintliga lyktstolparna håller på att plockas bort och kommer att ersättas med lampor under bänkarna på torget. En av anledningarna till ombyggnationen är att Soltorget ska framhävas på ett bättre sätt genom belysningen.

Det är också meningen att torgytan ska öppnas upp och få bättre genomsikt.

– Vi har tidigare gjort åtgärder i form av nya stolpar och armaturer på Drottninggatan och Västra torggatan och det här är den sista delen av det arbetet. Genom att öppna upp större ytor på torget vill vi göra det bättre anpassat för de evenemang som ofta arrangeras där. Den nya belysningen ska också ge en ökad trivselfaktor, säger David Risfalk, utvecklare av offentlig belysning vid teknik- och fastighetsförvaltningen i ett pressmeddelande.

 

De befintliga lyktstolparna håller på att plockas bort och kommer att ersättas med lampor under bänkarna på torget. En av anledningarna till ombyggnationen är att Soltorget ska framhävas på ett bättre sätt genom belysningen.

Det är också meningen att torgytan ska öppnas upp och få bättre genomsikt.

– Vi har tidigare gjort åtgärder i form av nya stolpar och armaturer på Drottninggatan och Västra torggatan och det här är den sista delen av det arbetet. Genom att öppna upp större ytor på torget vill vi göra det bättre anpassat för de evenemang som ofta arrangeras där. Den nya belysningen ska också ge en ökad trivselfaktor, säger David Risfalk, utvecklare av offentlig belysning vid teknik- och fastighetsförvaltningen i ett pressmeddelande.