2015-03-06 19:38

2015-03-06 19:55

Kullgren ordförande för KLP

KARLSTAD

Peter Kullgren, kristdemokratiskt kommunalråd i Karlstad, har utsetts till ordförande för partiets kommun- och landstingspolitiska råd (KLP).

KLP har till uppgift att samordna det kommun- och landstingspolitiska arbetet för partiet och presentera underlag och riktlinjer för lokala och regionala ageranden. Man har också ansvar för utbildning av ledande kommun- och landstingspolitiker och ska vara en resurs för regionala utbildningar.

– Jag känner mig hedrad över förtroendet. På samma sätt som vi behöver utveckla och förnya rikspolitiken, behöver vi bli ännu vassare när det gäller kommun-, landstings-, och regionpolitik. Det är ett arbete som jag ser fram emot att leda, säger Peter Kullgren.

KLP har till uppgift att samordna det kommun- och landstingspolitiska arbetet för partiet och presentera underlag och riktlinjer för lokala och regionala ageranden. Man har också ansvar för utbildning av ledande kommun- och landstingspolitiker och ska vara en resurs för regionala utbildningar.

– Jag känner mig hedrad över förtroendet. På samma sätt som vi behöver utveckla och förnya rikspolitiken, behöver vi bli ännu vassare när det gäller kommun-, landstings-, och regionpolitik. Det är ett arbete som jag ser fram emot att leda, säger Peter Kullgren.