2015-02-25 11:52

2015-03-01 14:20

Udda rally intog vägarna

KARLSTAD: Ett lågbudgetalternativ till lyxiga The Gumball rally

Mängder av färgstarka bilar intog under tisdagskvällen Karlstad. Det var tävlingen Carbage run med start i Holland som hade nattstopp i solstaden.
– Bilarna ska vara minst 15 år gamla och vi som deltar ska lösa olika uppdrag, säger Jos Hettinga.

Har du hört en massa biltutor spela olika melodier i Karlstadstrakten under onsdagsmorgonen? Då är det säkert ljudet från någon av de 250 bilarna som tävlar i årets vinterupplaga av Carbage run, en slags billighetsversion av det berömda The Gumball rally där man kör racing med svindyra sportbilar.

– Det är femte året som tävlingen arrangeras och vi tog hem förstapriset, 1 000 euro, i fjol då det var målgång i Kirschberg i Österrike. Nu hoppas vi på ny seger i år, säger Chris Kwerreveld.

Sov i Karlstad

Vi träffar han och hans tre holländska kompisar hemma hos Pia och Staffan på Henstad Karlstad där fyrklövern hade hyrt in sig över natten. Tävlingen startade i Emmen i norra Holland i och målgång väntar i Norrköping på fredag efter 300 mils körande.

– Det roliga med Carbage run är alla uppdrag som vi ska lösa längs vägen. I Tyskland lyckades vi balansera bilens däck på 15 centimeter lego och här i Sverige fixade vi en bild på en levande älg vid vår Peugeot 405, men vi klarade inte få tag i en Volvo P1900, berättar Jos Hettinga.

På onsdagsmorgonen drog hela bilkaravanen norröver mot Trondheim. På vägen dit väntade nya utmaningar.

– Vi ska bland annat fotografera två norska skridskoåkare i trikåer, där en ligger på biltaket och en under bilen. Ett annat uppdrag är att hitta ett exemplar av den norska bilen Troll, säger Michel Cardous.

Har du hört en massa biltutor spela olika melodier i Karlstadstrakten under onsdagsmorgonen? Då är det säkert ljudet från någon av de 250 bilarna som tävlar i årets vinterupplaga av Carbage run, en slags billighetsversion av det berömda The Gumball rally där man kör racing med svindyra sportbilar.

– Det är femte året som tävlingen arrangeras och vi tog hem förstapriset, 1 000 euro, i fjol då det var målgång i Kirschberg i Österrike. Nu hoppas vi på ny seger i år, säger Chris Kwerreveld.

Sov i Karlstad

Vi träffar han och hans tre holländska kompisar hemma hos Pia och Staffan på Henstad Karlstad där fyrklövern hade hyrt in sig över natten. Tävlingen startade i Emmen i norra Holland i och målgång väntar i Norrköping på fredag efter 300 mils körande.

– Det roliga med Carbage run är alla uppdrag som vi ska lösa längs vägen. I Tyskland lyckades vi balansera bilens däck på 15 centimeter lego och här i Sverige fixade vi en bild på en levande älg vid vår Peugeot 405, men vi klarade inte få tag i en Volvo P1900, berättar Jos Hettinga.

På onsdagsmorgonen drog hela bilkaravanen norröver mot Trondheim. På vägen dit väntade nya utmaningar.

– Vi ska bland annat fotografera två norska skridskoåkare i trikåer, där en ligger på biltaket och en under bilen. Ett annat uppdrag är att hitta ett exemplar av den norska bilen Troll, säger Michel Cardous.