2015-02-25 22:36

2015-02-25 22:38

Kd i Karlstad nominerar tre kvinnor

KARLSTAD

Vid Kristdemokraterna i Karlstads styrelsemöte den 25 februari beslutades att nominera Ebba Busch Thor till partiordförande, Acko Ankarberg Johansson till förste vice ordförande och Caroline Szyber till andre vice ordförande.

– Det är tre mycket kompetenta kvinnor som kompletterar varandra och som vi är övertygade skulle kunna leda partiet på ett utmärkt sett, säger Catharina Hellgren, ordförande för lokalavdelningen, i ett pressmeddelande.

– Vissa kanske reagerar på att vi nominerar tre kvinnor, men vi är ett parti som säger nej till kvotering. Oavsett om det är män eller kvinnor vi förslår är vår utgångspunkt att det är de som är mest lämpade för uppdragen som ska väljas, avslutar Hellgren.

– Det är tre mycket kompetenta kvinnor som kompletterar varandra och som vi är övertygade skulle kunna leda partiet på ett utmärkt sett, säger Catharina Hellgren, ordförande för lokalavdelningen, i ett pressmeddelande.

– Vissa kanske reagerar på att vi nominerar tre kvinnor, men vi är ett parti som säger nej till kvotering. Oavsett om det är män eller kvinnor vi förslår är vår utgångspunkt att det är de som är mest lämpade för uppdragen som ska väljas, avslutar Hellgren.