2015-02-20 17:23

2015-02-20 17:23

Statyer smyckas – Sola fick handväska

KARLSTAD: Sprider sig över landet

Det sprider sig som en våg över landet. Nu har även Solastatyn i Karlstad fått handväskor.

Du har säkert sett bilden: en kvinna slår med sin handväska mot en nazist under en demonstration i Växjö 1985. Det finns planer på att låta just den kvinnan bli staty i Växjö – men politikerna har hittills sagt nej. Resultatet har blivit att statyer runt om i landet förses med handväskor. I Karlstad har Solastatyn smyckats.

Du har säkert sett bilden: en kvinna slår med sin handväska mot en nazist under en demonstration i Växjö 1985. Det finns planer på att låta just den kvinnan bli staty i Växjö – men politikerna har hittills sagt nej. Resultatet har blivit att statyer runt om i landet förses med handväskor. I Karlstad har Solastatyn smyckats.