2015-02-19 21:08

2015-02-19 21:08

Fyra pristagare i traditionell skrivartävling

KARLSTAD: Skrivartävling för gymnasieelever

Det handlade om makt när Sundsta- och Älvkullegymnasierna i höstas arrangerade sin traditionella skrivartävling. Tävlingen avgjordes före jul och nu är några av bidragen publicerade i form av en antologi.

De två gymnasieskolorna på var sin sida av Sundstavägen i Karlstad har en lång tradition av skrivartävlingar för sina elever. Länge var det uppsatser som gällde. Men sedan några år är formen fri. Det kan vara novell, lyrik eller journalistik.

Den här gången var temat makt. 53 bidrag lämnades in, de flesta i form av dikter. Fyra av dem belönades med presentkort från en av Karlstads bokhandlar. Dessa fyra bidrag och ytterligare tre finns med i en antologi som presenterades på torsdagen.

Antologin är formgiven av elever på Estetik & Media årskurs 2.

De två gymnasieskolorna på var sin sida av Sundstavägen i Karlstad har en lång tradition av skrivartävlingar för sina elever. Länge var det uppsatser som gällde. Men sedan några år är formen fri. Det kan vara novell, lyrik eller journalistik.

Den här gången var temat makt. 53 bidrag lämnades in, de flesta i form av dikter. Fyra av dem belönades med presentkort från en av Karlstads bokhandlar. Dessa fyra bidrag och ytterligare tre finns med i en antologi som presenterades på torsdagen.

Antologin är formgiven av elever på Estetik & Media årskurs 2.