2015-02-11 11:48

2015-02-12 15:27

Utökade arbetsuppgifter för polisens presstalesman

LÄNET: Blir presstalesman för Örebropolisen efter uppmärksammat inlägg på Facebook

Polisens presstalesman Tommy Lindh blev rubrikernas man när han drog paralleller mellan Miljöpartiet och terroristorganisationer på sin privata Facebooksida. Nu får han utökade arbetsuppgifter.

– Vi ska ha ett möte nästa vecka. Tanken är att jag ska bli polisens presstalesman även för Örebro län, säger han.

Polisen i Värmland slogs ihop med Örebro och Dalarnas län till Region Bergslagen vid årsskiftet.

– Mina chefer ligger på och jag misstänker att jag kommer att få uppdraget som presstalesman för hela regionen, fortsätter han.

Vill inte

Det var i onsdags som Tommy Lindh uppmärksammades efter inlägg på sin privata Facebooksida. Där berättade han att han sett miljöminister Åsa Romson, som också är ett av Miljöpartiets två språkrör, på tv vilket inte gynnade nattsömnen. ”Hon företräder inget politiskt parti utan en terroristorganisation i den bemärkelsen att man terroriserar folket utanför stan med nya utredningar” skrev han och fick stöd av många medan andra, till exempel Miljöpartiets ungdomsförbund, reagerade negativt och krävde en ursäkt.

Tommy Lindh vill fortfarande inte kommentera inlägget han gjorde på Facebook och alla reaktioner det ledde till.

– Jag vill inte diskutera varken mitt privatliv eller det jag skriver på min privata Facebooksida, säger han och hänvisar till sin chef Mats Nyhlén.

Du och han har pratat en hel del om det här de senaste dagarna?

– Ja, det är hans uppgift som chef att ha en dialog med sina medarbetare.

Mats Nyhlén var presstalesman för polisen i 20 år innan han vid årsskiftet utsågs till kommunikationschef för polisens region Bergslagen.

– Jag skriver också på Facebook och jag har ett twitterkonto, säger han. Man jag har aldrig fått någon uppmärksamhet för det jag skriver som ens kommer i närheten av den som Tommy Lindh har orsakat.

Mycket kompetent

– Det är ett utsatt och viktigt uppdrag han har. Tommy Lindh är en mycket kompetent och duktig presstalesman och en mycket plikttrogen tjänsteman. Därför är tanken att han ska hjälpa polisen i Örebro med samma sak, nu när jag har blivit chef.

– Man kan göra saker på olika sätt. I min dialog med Tommy handlar det om att visa att det går att använda andra ord för att få ut sitt budskap och minska risken för att någon känner sig trampad på tårna, blir ledsen eller förbannad.

– Vi ska ha ett möte nästa vecka. Tanken är att jag ska bli polisens presstalesman även för Örebro län, säger han.

Polisen i Värmland slogs ihop med Örebro och Dalarnas län till Region Bergslagen vid årsskiftet.

– Mina chefer ligger på och jag misstänker att jag kommer att få uppdraget som presstalesman för hela regionen, fortsätter han.

Vill inte

Det var i onsdags som Tommy Lindh uppmärksammades efter inlägg på sin privata Facebooksida. Där berättade han att han sett miljöminister Åsa Romson, som också är ett av Miljöpartiets två språkrör, på tv vilket inte gynnade nattsömnen. ”Hon företräder inget politiskt parti utan en terroristorganisation i den bemärkelsen att man terroriserar folket utanför stan med nya utredningar” skrev han och fick stöd av många medan andra, till exempel Miljöpartiets ungdomsförbund, reagerade negativt och krävde en ursäkt.

Tommy Lindh vill fortfarande inte kommentera inlägget han gjorde på Facebook och alla reaktioner det ledde till.

– Jag vill inte diskutera varken mitt privatliv eller det jag skriver på min privata Facebooksida, säger han och hänvisar till sin chef Mats Nyhlén.

Du och han har pratat en hel del om det här de senaste dagarna?

– Ja, det är hans uppgift som chef att ha en dialog med sina medarbetare.

Mats Nyhlén var presstalesman för polisen i 20 år innan han vid årsskiftet utsågs till kommunikationschef för polisens region Bergslagen.

– Jag skriver också på Facebook och jag har ett twitterkonto, säger han. Man jag har aldrig fått någon uppmärksamhet för det jag skriver som ens kommer i närheten av den som Tommy Lindh har orsakat.

Mycket kompetent

– Det är ett utsatt och viktigt uppdrag han har. Tommy Lindh är en mycket kompetent och duktig presstalesman och en mycket plikttrogen tjänsteman. Därför är tanken att han ska hjälpa polisen i Örebro med samma sak, nu när jag har blivit chef.

– Man kan göra saker på olika sätt. I min dialog med Tommy handlar det om att visa att det går att använda andra ord för att få ut sitt budskap och minska risken för att någon känner sig trampad på tårna, blir ledsen eller förbannad.