2015-02-03 06:00

2015-02-03 06:00

Proffshjälp från London

KARLSTAD: Två intensiva dagar för danslinjens tredjeårselever

Det är en ovanligt intensiv tid just nu för åtta danselever i Karlstad just nu. Under två dagar får de träna in en koreografi till deras avslutningsföreställning tillsammans med den världskända dansaren och koreografen Christabelle Field från London. NWT var med vid ett av träningspassen.

På Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad finns det en danslinje. Varje vår uppför de en slutproduktion på Arenan. Just nu får de åtta tredjeårseleverna en mycket speciell hjälp med koreografin till denna slutproduktion. Den kända dansaren och koreografen Christabelle Field har under två dagar kommit över från London för att öva in de rätta stegen.

– Förra året var vi över i London och gick på musikalföreställningar, berättar läraren Ann Scott när hon tittar på träningen tillsammans med NWT:s reporter och fotograf.

– Då besökte vi även Pineapple Dance Studios och där träffade vi Christabelle Field.

Christabelle Field är själv utbildad i både London och Los Angeles. Hon jobbar med kända artister som Rihanna och One Direction och hon har dansat i flera stora tv-shower.

Kontakten i London ledde till att hon nu under två dagar är i Karlstad. När Christabelle Field är tillbaka i London är det sedan tränings, träning och åter träning som gäller fram till föreställningen. Då ska den personliga touchen läggas till.

På Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad finns det en danslinje. Varje vår uppför de en slutproduktion på Arenan. Just nu får de åtta tredjeårseleverna en mycket speciell hjälp med koreografin till denna slutproduktion. Den kända dansaren och koreografen Christabelle Field har under två dagar kommit över från London för att öva in de rätta stegen.

– Förra året var vi över i London och gick på musikalföreställningar, berättar läraren Ann Scott när hon tittar på träningen tillsammans med NWT:s reporter och fotograf.

– Då besökte vi även Pineapple Dance Studios och där träffade vi Christabelle Field.

Christabelle Field är själv utbildad i både London och Los Angeles. Hon jobbar med kända artister som Rihanna och One Direction och hon har dansat i flera stora tv-shower.

Kontakten i London ledde till att hon nu under två dagar är i Karlstad. När Christabelle Field är tillbaka i London är det sedan tränings, träning och åter träning som gäller fram till föreställningen. Då ska den personliga touchen läggas till.