2015-02-03 19:41

2015-02-03 19:42

Herrhagsskolan vann knappt på hemmaplan

KARLSTAD: Dramatik i Vi i femman

Dramatiken var stor när Värmlandsfinalen av Vi i femman avgjordes på tisdagen. Efter att bra länge ha legat under svarade Herrhagsskolans lag rätt på absolut sista frågan – och vann!

Vi i femman är den klassiska frågesporttävlingen för landets elvaåringar. På tisdagen var det dags för länsfinal i Sveriges Radio Värmlands studio fem. Linnea Englund och Jesper Karlsson från Grossbolsskolans Blå 5 D från Forshaga mötte Ida Lybeck och Malcolm Munthe-Kaas från Herrhagsskolans Vinden 5 B från Karlstad. För Ida och Malcolm var det förstås hemmaplan eftersom skolan ligger bara två kvarter bort.

Det blev både spännande och jämnt. Linnea och Jesper ledde ända till slutet då Ida och Malcolm gick om och vann genom att veta vem drottning Kristina var.

Vi i femman är den klassiska frågesporttävlingen för landets elvaåringar. På tisdagen var det dags för länsfinal i Sveriges Radio Värmlands studio fem. Linnea Englund och Jesper Karlsson från Grossbolsskolans Blå 5 D från Forshaga mötte Ida Lybeck och Malcolm Munthe-Kaas från Herrhagsskolans Vinden 5 B från Karlstad. För Ida och Malcolm var det förstås hemmaplan eftersom skolan ligger bara två kvarter bort.

Det blev både spännande och jämnt. Linnea och Jesper ledde ända till slutet då Ida och Malcolm gick om och vann genom att veta vem drottning Kristina var.