2015-01-27 06:00

2015-01-27 06:00

Blev lurad på vårdgarantin

SJUKVÅRD

En kvinna, mor till ett barn med psykiatriska besvär, anser att barn- och ungdomspsykiatrin har lurat henne på vårdgaranti.

Hon och hennes barn fick en kallelse till föräldrautbildning men det framgick inte att detta var sjukvårdens erbjudande enligt vårdgarantin. Kvinnan tackade nej och då åkte hennes barn ut ur kön. Kvinnan har klagat hos Inspektionen för vård och omsorg som nu kommit fram till att landstingets barn- och ungdomspsykiatri inte kan undgå kritik för den uteblivna informationen.

Hon och hennes barn fick en kallelse till föräldrautbildning men det framgick inte att detta var sjukvårdens erbjudande enligt vårdgarantin. Kvinnan tackade nej och då åkte hennes barn ut ur kön. Kvinnan har klagat hos Inspektionen för vård och omsorg som nu kommit fram till att landstingets barn- och ungdomspsykiatri inte kan undgå kritik för den uteblivna informationen.