2015-01-26 06:53

2015-01-26 07:02

Två inbrott – inom 40 minuter

KARLSTAD

Två butiksinbrott inträffade under natten mot måndag på Kronoparken i Karlstad.

Det första inbrottet skedde mot närbutiken Direkten vid 03.45-tiden där gärningsmannen krossat en ruta men enligt uppgift inte kommit över något i butiken. En dryg halvtimme senare utsattes ytterligare en jourbutik på Kronoparken för ett inbrott med ett liknande tillvägagångssätt. Den här gången stals tobak och godis.

– Vi tror att det här hör ihop på något sätt. När det gäller det första inbrottet så har vi fått ett signalement och det ska handla om en man med huvtröja och vita converse skor, berättar Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Det första inbrottet skedde mot närbutiken Direkten vid 03.45-tiden där gärningsmannen krossat en ruta men enligt uppgift inte kommit över något i butiken. En dryg halvtimme senare utsattes ytterligare en jourbutik på Kronoparken för ett inbrott med ett liknande tillvägagångssätt. Den här gången stals tobak och godis.

– Vi tror att det här hör ihop på något sätt. När det gäller det första inbrottet så har vi fått ett signalement och det ska handla om en man med huvtröja och vita converse skor, berättar Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.