2015-01-09 11:28

2015-01-20 23:18

Nya hyresgäster i Syrefabriken

KARLSTAD

(UPPDATERAD) Sats och Crossfit lifebox öppnar var sitt gym på Lamberget under våren efter att Friskis & svettis flyttat till nya lokaler.
– Vi öppnar ytterligare ett gym, satsar knappt 3 miljoner kronor och inför sex nya heltidstjänster, säger Lars Klinghagen.

I april inviger Friskis & svettis sitt nya gym vid Sannafältet sportcenter. Det gör att deras nuvarande lokaler i Syrefabriken på Lamberget blir lediga. Och nu är det klart vilka som tar över dem.

– Vi har skrivit kontrakt med Sats och är väldigt glada för att få en så långsiktig hyresgäst. Nu ska vi investera cirka 2 miljoner kronor i en rejäl renovering av lokalerna, säger Hans Bergh, styrelseordförande i fastighetsbolaget Wermlands invest.

”Lättar på trycket”

Hos Sats är man mycket nöjda med att gå från två till tre gym i Karlstad.

– Det kommer att lätta på trycket. Vi har nästan 6 000 årsmedlemmar i dag i City och på Färjestad. Därför känns det väldigt bra att snart kunna erbjuda ytterligare ett gym. Det gör att fler får närmare till oss, säger Lars Klinghagen vd för Sats träningscenter i Karlstad.

Sex heltider

Sats tar över de 2 000 kvadratmeter stora lokalerna och planerar att öppna sin verksamhet i maj. Det är en storsatsning man gör.

– Vi investerar knappt 3 miljoner kronor i ny utrustning och inredning och inför sex nya heltidstjänster. Det handlar om tränare, receptionister och medlemsrådgivare. Utöver det tillkommer 15–20 timtjänster för instruktörer, personliga tränare och barnpassare, säger Lars Klinghagen.

Målet är att kunna utöka antalet medlemmar med cirka 2 000 inom två år. Sats ska ha cirka 1 650 kvadratmeter och hyr i sin tur ut 350 kvadratmeter till gymmet Crossfit lifebox som fokuserar på styrketräning i grupp.

– Vi flyttar i maj från våra lokaler på Faktorigatan strax intill och dubblar nästan ytorna och kan växa från 150 till närmare 300 medlemmar. Samtidigt heltidsanställer vi en tränare. Det blir väldigt bra för både oss och Sats att hålla till under samma tak. Då kan folk välja vilken typ av träning de vill hålla på med, säger Crossfit lifebox vd Anders Holmberg.

I april inviger Friskis & svettis sitt nya gym vid Sannafältet sportcenter. Det gör att deras nuvarande lokaler i Syrefabriken på Lamberget blir lediga. Och nu är det klart vilka som tar över dem.

– Vi har skrivit kontrakt med Sats och är väldigt glada för att få en så långsiktig hyresgäst. Nu ska vi investera cirka 2 miljoner kronor i en rejäl renovering av lokalerna, säger Hans Bergh, styrelseordförande i fastighetsbolaget Wermlands invest.

”Lättar på trycket”

Hos Sats är man mycket nöjda med att gå från två till tre gym i Karlstad.

– Det kommer att lätta på trycket. Vi har nästan 6 000 årsmedlemmar i dag i City och på Färjestad. Därför känns det väldigt bra att snart kunna erbjuda ytterligare ett gym. Det gör att fler får närmare till oss, säger Lars Klinghagen vd för Sats träningscenter i Karlstad.

Sex heltider

Sats tar över de 2 000 kvadratmeter stora lokalerna och planerar att öppna sin verksamhet i maj. Det är en storsatsning man gör.

– Vi investerar knappt 3 miljoner kronor i ny utrustning och inredning och inför sex nya heltidstjänster. Det handlar om tränare, receptionister och medlemsrådgivare. Utöver det tillkommer 15–20 timtjänster för instruktörer, personliga tränare och barnpassare, säger Lars Klinghagen.

Målet är att kunna utöka antalet medlemmar med cirka 2 000 inom två år. Sats ska ha cirka 1 650 kvadratmeter och hyr i sin tur ut 350 kvadratmeter till gymmet Crossfit lifebox som fokuserar på styrketräning i grupp.

– Vi flyttar i maj från våra lokaler på Faktorigatan strax intill och dubblar nästan ytorna och kan växa från 150 till närmare 300 medlemmar. Samtidigt heltidsanställer vi en tränare. Det blir väldigt bra för både oss och Sats att hålla till under samma tak. Då kan folk välja vilken typ av träning de vill hålla på med, säger Crossfit lifebox vd Anders Holmberg.