2015-01-05 17:55

2015-01-20 22:40

Borrnål satt kvar i tanden

KARLSTAD

Kvinnan fick tanden rotfylld, först flera veckor efter upptäcktes att en bit av borrnålen hade fastnat i tanden.

Nålen ska, enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), ha suttit kvar i drygt tre månader. Kvinnan uppger att det gjorde väldigt ont och hon sökte tandvård vid totalt nio tillfällen. IVO menar att tandläkaren brustit i sin uppmärksamhet då nästan hela nålen var kvar i tanden.

Trots detta väljer IVO att inte gå vidare med anmälan då tandläkaren bedöms ha agerat enligt vetenskap och erfarenhet. Dessutom har patienten och tandläkaren skilda uppfattningar om vad som hänt.

Nålen ska, enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), ha suttit kvar i drygt tre månader. Kvinnan uppger att det gjorde väldigt ont och hon sökte tandvård vid totalt nio tillfällen. IVO menar att tandläkaren brustit i sin uppmärksamhet då nästan hela nålen var kvar i tanden.

Trots detta väljer IVO att inte gå vidare med anmälan då tandläkaren bedöms ha agerat enligt vetenskap och erfarenhet. Dessutom har patienten och tandläkaren skilda uppfattningar om vad som hänt.