2014-12-16 06:00

2015-01-20 23:10

Kan vara mögelangripen

KARLSTAD: Stockfallets skola flyttar verksamhet

Stockfallets skola har problem med inomhusmiljön.
Enligt uppgifter kan det handla om mögelangrepp.
Nu flyttas delar av verksamheten till andra lokaler.

Teknik- och fastighetsförvaltningen har genomfört en undersökning i skolans lokaler. Enligt skolområdeschefen Johan Sjövall, har undersökningen visat att miljön i en av skolans två lokaler, är dålig. Han vill dock inte berätta exakt vad problemet är.

– Vi har kallat föräldrarna till eleverna till ett möte på onsdag. De har rätt att bli informerade först och därefter kunna ställa frågor. Därför säger jag inte mer nu, kommenterar han på måndagseftermiddagen.

”Ingen information”

En berörd förälder berättar för NWT att luften i huvudlokalen har varit dålig i flera år, och att det kan bero på mögelangrepp efter vattenläckage.

– Personal har sjukskrivits och blivit omplacerade. Barn har också påverkats. Min dotter har fått eksem sedan hon började på Stockfallets skola, säger föräldern som känner sig upprörd över brist på information.

– Min dotter kom hem från skolan och berättade att det hade borrats ett hål i golvet i hennes klassrum för att provtagningar skulle göras. Men jag fick ingen information från skolan om detta.

NWT har ingen information om hur många barn som påverkas av lokalbytet och när flytten kommer att genomföras.

Teknik- och fastighetsförvaltningen har genomfört en undersökning i skolans lokaler. Enligt skolområdeschefen Johan Sjövall, har undersökningen visat att miljön i en av skolans två lokaler, är dålig. Han vill dock inte berätta exakt vad problemet är.

– Vi har kallat föräldrarna till eleverna till ett möte på onsdag. De har rätt att bli informerade först och därefter kunna ställa frågor. Därför säger jag inte mer nu, kommenterar han på måndagseftermiddagen.

”Ingen information”

En berörd förälder berättar för NWT att luften i huvudlokalen har varit dålig i flera år, och att det kan bero på mögelangrepp efter vattenläckage.

– Personal har sjukskrivits och blivit omplacerade. Barn har också påverkats. Min dotter har fått eksem sedan hon började på Stockfallets skola, säger föräldern som känner sig upprörd över brist på information.

– Min dotter kom hem från skolan och berättade att det hade borrats ett hål i golvet i hennes klassrum för att provtagningar skulle göras. Men jag fick ingen information från skolan om detta.

NWT har ingen information om hur många barn som påverkas av lokalbytet och när flytten kommer att genomföras.