2014-12-14 17:03

2015-01-20 23:10

Kö till favoritförfattarna

KARLSTAD: De första kom en timme i förväg

Kön ringlade lång när Lars Lerin och Torgny Lindgren signerade sina senaste böcker. Många hade väntat i gott och väl en timme. Men innan signeringen passade Torgny Lindgren på att avslöja vad man kan använda Auguststatyetten till.

Akvarellmålaren och värmlänningen Lars Lerin har en trogen publik på hemmaplan. Det kunde man se i Akademibokhandeln i Karlstad på Luciadagen när han signerade sin senaste bok. Den heter Naturlära, är stor och tung och skildrar just naturen genom konstnärens öga och hand, framför allt då den värmländska naturen. Och så fick den nyligen Augustpriset.

Ringlande köer

Gott och väl en timme innan utsatt tid stod de första kunderna framför det bord där signeringen skulle äga rum. När det fortfarande var tio minuter kvar ringlade kön i sick-sack genom hela butiken och ut till entrén. Det var väl sådär en 200 personer och sedan fortsatte det att fylla på.

Vid sin sida hade Lars Lerin författaren Torgny Lindgren som signerade sin senaste bok, Klingsor. De fick båda en varm applåd när de några minuter efter tolv kom ut och visade sig för sina beundrare.

– Herre Gud vad ni är snälla som har stått här och väntat på oss, sade Torgny Lindgren till publiken.

– Tänk att få sitta bredvid just dig, sade Lars Lerin beundrande till Torgny Lindgren.

Saklig och rakt på sak

Torgny Lindgren berättade att han tyckte att Lars Lerin skriver en prosa som är saklig och rakt på sak och nämnde tre andra bildkonstnärer med samma litterära förmåga: Sven Ljungberg, Albert Engström och Sune Jonsson.

Lars Lerin, i sin tur, jämförde Torgny Lindgren med Göran Tunström och Selma Lagerlöf,

Och så var det där med Auguststatyetten, den som hör ihop med priset. Torgny Lindgren fick sin redan 1995. och nu avslöjade han för Lars och hela publiken vad man lämpligen kan använda den till.

– Den är lagom tung att ställa ovanpå när man gravar lax, sade han.

Akvarellmålaren och värmlänningen Lars Lerin har en trogen publik på hemmaplan. Det kunde man se i Akademibokhandeln i Karlstad på Luciadagen när han signerade sin senaste bok. Den heter Naturlära, är stor och tung och skildrar just naturen genom konstnärens öga och hand, framför allt då den värmländska naturen. Och så fick den nyligen Augustpriset.

Ringlande köer

Gott och väl en timme innan utsatt tid stod de första kunderna framför det bord där signeringen skulle äga rum. När det fortfarande var tio minuter kvar ringlade kön i sick-sack genom hela butiken och ut till entrén. Det var väl sådär en 200 personer och sedan fortsatte det att fylla på.

Vid sin sida hade Lars Lerin författaren Torgny Lindgren som signerade sin senaste bok, Klingsor. De fick båda en varm applåd när de några minuter efter tolv kom ut och visade sig för sina beundrare.

– Herre Gud vad ni är snälla som har stått här och väntat på oss, sade Torgny Lindgren till publiken.

– Tänk att få sitta bredvid just dig, sade Lars Lerin beundrande till Torgny Lindgren.

Saklig och rakt på sak

Torgny Lindgren berättade att han tyckte att Lars Lerin skriver en prosa som är saklig och rakt på sak och nämnde tre andra bildkonstnärer med samma litterära förmåga: Sven Ljungberg, Albert Engström och Sune Jonsson.

Lars Lerin, i sin tur, jämförde Torgny Lindgren med Göran Tunström och Selma Lagerlöf,

Och så var det där med Auguststatyetten, den som hör ihop med priset. Torgny Lindgren fick sin redan 1995. och nu avslöjade han för Lars och hela publiken vad man lämpligen kan använda den till.

– Den är lagom tung att ställa ovanpå när man gravar lax, sade han.