2014-12-12 22:21

2015-01-20 23:10

Foto: Lisa Olaison

Sprakande show när konsten eldades upp

KARLSTAD: Trollkarens hatt av Tove Jansson som tema

Årets eldkonst på Sandgrundsudden lockade många och besökarna drogs dit som flugor till elden. Årets tema var Trollkarlens hatt av Tove Jansson, som firar 100 år. Det resulterade i en magisk natt fylld av dans och sprakande värme.

Eldkonst har i många år varit en tradition i Karlstad och i år var inget undantag. Elever från programmen innovation och design, dans, musik, turism samt information och pr från Karlstads universitet är det som tillsammans har jobbat för att göra denna kväll möjlig.

Kvällen inleddes med dans av olika dess slag och som även skiftande i olika färger. Runtom i parken kunde man se de olika danserna i såväl blått som rött eller grönt.

100-års firande

När det till slut var dags att börja elda var det med stora förväntningar som publiken flockades på Sandgrundsudden.

Skulpturerna stod redo för flammorna medan ett kort stycke lästes från boken Trollkarlens hatt. Boken är skriven av författaren Tove Jansson som in år har 100-års jubileum. Som en del av jubileet har boken fått stå som tema och framför allt som inspiration för årets eldkonst.

Tydlig inspiration

Då Trollkarlens hatt står för både magi och förundran var det till förvandlingarnas värld som publiken välkomnades in i. När elden väl hade tänts var det både musik och dans till den flammande showen.

Både ljus och värme trängde fram i överflöd till publiken denna annars så grås och kyliga decemberkväll.

Och inspirationen syntes väl - framför allt i den hatt (som såg ut att tillhöra en trollkarl) som eldades upp.

Fotnot: För markören över bilden för att se bildtexten.

Eldkonst har i många år varit en tradition i Karlstad och i år var inget undantag. Elever från programmen innovation och design, dans, musik, turism samt information och pr från Karlstads universitet är det som tillsammans har jobbat för att göra denna kväll möjlig.

Kvällen inleddes med dans av olika dess slag och som även skiftande i olika färger. Runtom i parken kunde man se de olika danserna i såväl blått som rött eller grönt.

100-års firande

När det till slut var dags att börja elda var det med stora förväntningar som publiken flockades på Sandgrundsudden.

Skulpturerna stod redo för flammorna medan ett kort stycke lästes från boken Trollkarlens hatt. Boken är skriven av författaren Tove Jansson som in år har 100-års jubileum. Som en del av jubileet har boken fått stå som tema och framför allt som inspiration för årets eldkonst.

Tydlig inspiration

Då Trollkarlens hatt står för både magi och förundran var det till förvandlingarnas värld som publiken välkomnades in i. När elden väl hade tänts var det både musik och dans till den flammande showen.

Både ljus och värme trängde fram i överflöd till publiken denna annars så grås och kyliga decemberkväll.

Och inspirationen syntes väl - framför allt i den hatt (som såg ut att tillhöra en trollkarl) som eldades upp.

Fotnot: För markören över bilden för att se bildtexten.