2014-12-10 14:13

2015-01-20 22:49

Årets byggnadspris till Karlstadhus

KARLSTAD: För förvandlingen av kyrka till lägenheter

Stadsbyggnadsnämndens byggnadspris delades på onsdagen ut i Karlstad. Priset gick till en varsam ombyggnad av ett väldigt speciellt hus.

2014 års byggnadspris tilldelas Karlstadhus för förvandlingen av gamla Frälsningsarméns kyrka i Haga till hyresrätter. Man har gått mycket försiktigt fram i sin renovering och bland annat behållit den höga takhöjden.

– Karlstadhus har visat stor respekt för den gamla kyrkan när man har byggt om den till centrala hyresrätter. Det är ett bra tillskott som bolaget bidrar med och det här har blivit fantastiskt bra, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Kullgren (KD).

Årets hedersomnämnande gick till Profil invest för den varsamma renoveringen av fastigheten Björnen 5:s fasad längs Järnvägsgatan.

2014 års byggnadspris tilldelas Karlstadhus för förvandlingen av gamla Frälsningsarméns kyrka i Haga till hyresrätter. Man har gått mycket försiktigt fram i sin renovering och bland annat behållit den höga takhöjden.

– Karlstadhus har visat stor respekt för den gamla kyrkan när man har byggt om den till centrala hyresrätter. Det är ett bra tillskott som bolaget bidrar med och det här har blivit fantastiskt bra, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Kullgren (KD).

Årets hedersomnämnande gick till Profil invest för den varsamma renoveringen av fastigheten Björnen 5:s fasad längs Järnvägsgatan.