2014-02-26 13:03

2015-04-10 15:15

Operation Nepal – en ny blogg på nwt.se

BLOGG

Heléne Grell är en av deltagarna i Operation Nepal. Under våren genomför de en välgörenhetsresa till ett av världens fattigaste länder och bloggar om det på nwt.se.

Kan du berätta lite om er verksamhet, Operation Nepal?

– Operation Nepal kommer under våren, närmare bestämt april 2014, att resa till ett av världens fattigaste länder, Nepal. Under vår resa till Nepal kommer vi att bygga upp en lekplats och överlämna gåvor till ett småbarnshem. Vi kommer att ha samarbetsövningar och idrottsaktiviteter på ett flickhem för före detta gatubarn. Vi besöker en skola högt upp i bergen några timmars bilresa från huvudstaden Kathmandu där vi bland annat ska hålla i lektioner i engelska.

Vilka är ni?

– Vi som åker på resan är jag, Johan Friman, Johan Eriksson och Samuel Hansson. Jag och Johan Friman är aktiva inom den ideella föreningen Trinity som driver en skola i Nepal. Vi har också gjort flera resor dit. Johan Eriksson och Samuel Hansson är unga eldsjälar som nu åker på sin första resa till Nepal. De har tidigare anordnat projekt inom Karlstads kommun och i Vålberg mot rasism – samt samlat in kläder och förnödenheter som de levererat till ett barnhem i Litauen

De som följer er blogg – vad kan de förvänta sig?

– Operation Nepal vill sätta guldkant på vardagen för barn- och ungdomar som många gånger har upplevt både stora och små tragedier. Vi kommer att ta dig med på en hissnande resa högt upp i bergen men också ner i djupa dalar. Där vi beskriver verkligheten som kan vara kall, hård, orättvis och ogästvänlig för barn- och ungdomar men vi letar oss också fram till guldkornen och glädjeämnena av medmänsklighet som finns i många fina projekt. Vi kommer också att blogga om tiden fram till vi reser, med förberedelser och insamlingar.

Fotnot: Bloggen hittar du på bloggar.nwt.se/operationnepal

Kan du berätta lite om er verksamhet, Operation Nepal?

– Operation Nepal kommer under våren, närmare bestämt april 2014, att resa till ett av världens fattigaste länder, Nepal. Under vår resa till Nepal kommer vi att bygga upp en lekplats och överlämna gåvor till ett småbarnshem. Vi kommer att ha samarbetsövningar och idrottsaktiviteter på ett flickhem för före detta gatubarn. Vi besöker en skola högt upp i bergen några timmars bilresa från huvudstaden Kathmandu där vi bland annat ska hålla i lektioner i engelska.

Vilka är ni?

– Vi som åker på resan är jag, Johan Friman, Johan Eriksson och Samuel Hansson. Jag och Johan Friman är aktiva inom den ideella föreningen Trinity som driver en skola i Nepal. Vi har också gjort flera resor dit. Johan Eriksson och Samuel Hansson är unga eldsjälar som nu åker på sin första resa till Nepal. De har tidigare anordnat projekt inom Karlstads kommun och i Vålberg mot rasism – samt samlat in kläder och förnödenheter som de levererat till ett barnhem i Litauen

De som följer er blogg – vad kan de förvänta sig?

– Operation Nepal vill sätta guldkant på vardagen för barn- och ungdomar som många gånger har upplevt både stora och små tragedier. Vi kommer att ta dig med på en hissnande resa högt upp i bergen men också ner i djupa dalar. Där vi beskriver verkligheten som kan vara kall, hård, orättvis och ogästvänlig för barn- och ungdomar men vi letar oss också fram till guldkornen och glädjeämnena av medmänsklighet som finns i många fina projekt. Vi kommer också att blogga om tiden fram till vi reser, med förberedelser och insamlingar.

Fotnot: Bloggen hittar du på bloggar.nwt.se/operationnepal

  • Magnus Östlund Mörk

null
null
null