2009-04-23 10:30

2015-04-13 08:35

Flera bränder på Norrstrandsskolan

KARLSTAD

Fyra anlagda skolbränder – på en vecka. I går fick polisen åka till Norrstrandsskolan i Karlstad för allvarliga samtal med de elever som tros ligga bakom bränderna.

Den första branden skedde i slutet av förra veckan. Då var det någon som hade tänt eld i en papperskorg i ett omklädningsrum. Därefter har det anlagts ytterligare två bränder i papperskorgar på skolan. Och därtill har man hittat rester av en uppeldad bok.

Skolan ser mycket allvarligt på det inträffade och har polisanmält bränderna, som ses som skadegörelse.

Enligt polisen vet man vilka elever som ligger bakom bränderna. Samtliga uppges vara under 15 år, och därmed inte straffmyndiga. Genom att polisen talat allvar med eleverna hoppas man att skadegörelsen ska upphöra.

Den första branden skedde i slutet av förra veckan. Då var det någon som hade tänt eld i en papperskorg i ett omklädningsrum. Därefter har det anlagts ytterligare två bränder i papperskorgar på skolan. Och därtill har man hittat rester av en uppeldad bok.

Skolan ser mycket allvarligt på det inträffade och har polisanmält bränderna, som ses som skadegörelse.

Enligt polisen vet man vilka elever som ligger bakom bränderna. Samtliga uppges vara under 15 år, och därmed inte straffmyndiga. Genom att polisen talat allvar med eleverna hoppas man att skadegörelsen ska upphöra.

Till händelsekartan