2017-09-04 06:00

2017-09-04 06:00

Bygger för fullt

LEDARE: Karlskoga Hem

I år firar ett av de kommunala bolagen 70 år. För tillfället befinner sig Karlskoga Hem mitt i en byggboom. Glädjande nog tycks den hålla i sig och inte avta.

Prognoser tidigare visar att bostadsbyggandet måste ta fart och att det måste byggas mer än aldrig tidigare för att täcka behov och krav. Behovet av bostäder är stort och viktigt. Karlskoga är inget undantag och här byggs det för fullt och kommer så göras flera år framåt.

Glädjande går det riktigt bra för det helt kommunägda Karlskoga Hem. Man ser även behovet och efterfrågan. Man bygger nu därefter. 200-300 olika nya bostäder kommer stå klara inom några år. Karlskoga Hem är så pass starkt att man kan bygga utan upplåning. Detta är fantastiskt då kommunkoncernen annars har 2,4 miljarder i lån. Man verkar även klara avkastningen till kommunen som står i ägandedirektivet.

Därför är det viktigt att behålla Karlskoga Hem.

Att oppositionsrådet är berett att sälja ut Karlskoga Hem om han får bestämma är oroande. Varför han hellre vill det än delar av Kemab som har svårt med avkastning, underhåll och investeringar är intressant.

Kan Karlskoga nu fortsätta att utvecklas och folk flyttar hit för främst jobbens skull kan uthyrningen och beläggningen fortsatt vara hög och innebära fina intäkter för kommunen. Samtidigt behövs brukare till kommunens verksamhet och service. Då behövs personal. Samtidigt finns ju risken att det kan komma att behövas ekonomiskt stöd av olika form innan under och efter arbetslivet. För att finansiera välfärden bör så många som möjligt kunna arbeta. Därför är vikten av bostäder så viktig för kommunen. Så vikten av att prioritera rätt speciellt med vårt gemensamma ägande är av yttersta vikt.

 

Acke Månsson

Ledarskribent

Prognoser tidigare visar att bostadsbyggandet måste ta fart och att det måste byggas mer än aldrig tidigare för att täcka behov och krav. Behovet av bostäder är stort och viktigt. Karlskoga är inget undantag och här byggs det för fullt och kommer så göras flera år framåt.

Glädjande går det riktigt bra för det helt kommunägda Karlskoga Hem. Man ser även behovet och efterfrågan. Man bygger nu därefter. 200-300 olika nya bostäder kommer stå klara inom några år. Karlskoga Hem är så pass starkt att man kan bygga utan upplåning. Detta är fantastiskt då kommunkoncernen annars har 2,4 miljarder i lån. Man verkar även klara avkastningen till kommunen som står i ägandedirektivet.

Därför är det viktigt att behålla Karlskoga Hem.

Att oppositionsrådet är berett att sälja ut Karlskoga Hem om han får bestämma är oroande. Varför han hellre vill det än delar av Kemab som har svårt med avkastning, underhåll och investeringar är intressant.

Kan Karlskoga nu fortsätta att utvecklas och folk flyttar hit för främst jobbens skull kan uthyrningen och beläggningen fortsatt vara hög och innebära fina intäkter för kommunen. Samtidigt behövs brukare till kommunens verksamhet och service. Då behövs personal. Samtidigt finns ju risken att det kan komma att behövas ekonomiskt stöd av olika form innan under och efter arbetslivet. För att finansiera välfärden bör så många som möjligt kunna arbeta. Därför är vikten av bostäder så viktig för kommunen. Så vikten av att prioritera rätt speciellt med vårt gemensamma ägande är av yttersta vikt.

 

Acke Månsson

Ledarskribent

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.