2017-08-07 06:00

2017-08-07 06:00

Vill, kan och vågar

LEDARE

Ja sommaren rullar vidare och vardagen börjar tar vid. Men vi har haft en sommar som visar att Karlskoga är en kommun full av aktiviteter.

I helgen avverkades ytterligare ett Putte i parken. Det var här det en gång startade. Ett imponerande arbete har lagts ner vilket lett till att projektet blivit en av de största festivalerna i Sverige - i en hård konkurrens måste nämnas. Att man lämnat Karlskoga för att återvända tillfälligt är stort och viktigt.

Med Karlskogafesten och Motorsportveckan som återkommande evenemang bevisar kommunen att man har viljan modet och kompetensen att våga.

När nu Karlskoga hotell åter blir hotell samt att ett ytterligare förväntas byggas nere vid Grönfeldtsudden så öppnas nya möjligheter. En Grönfeldtsudde vars uppställningsplatser för husbilar tycks bli en succé. Vidare med BIK Karlskoga och modiga och kunniga entreprenörer kommer med stor sannolikhet beläggningen bli god.

Kan kommunen även fortsätta och utveckla marknadsföringen av orten och tillgångarna som finns här så bådar det gott för framtiden.

Arbete och turism är goda mål att arbeta mot för att stabilisera befolkningsmängden.

Det kan låta hårt men det är av vikt att vi har invånare som även bidrar på något sätt. Skatteintäkter och utgifter vägs och mäts i slutänden. Därför är det av vikt att veta att kommer man till Karlskoga får man stöd men man ska även ha ett ansvar att försöka bidra så gott man kan genom att ta del av och delta i det kommunen erbjuder.

Att få en samvaro och samhörighetskänsla är av yttersta vikt. Detta gäller alla: kommuninvånare, pendlare, turister, studenter och företagare. Kommunen har ett viktigt arbete att följa upp och bemöta kontakten som uppstår.

Fortsatt god sommar på er.

Acke Månsson

ledarskribent

 

I helgen avverkades ytterligare ett Putte i parken. Det var här det en gång startade. Ett imponerande arbete har lagts ner vilket lett till att projektet blivit en av de största festivalerna i Sverige - i en hård konkurrens måste nämnas. Att man lämnat Karlskoga för att återvända tillfälligt är stort och viktigt.

Med Karlskogafesten och Motorsportveckan som återkommande evenemang bevisar kommunen att man har viljan modet och kompetensen att våga.

När nu Karlskoga hotell åter blir hotell samt att ett ytterligare förväntas byggas nere vid Grönfeldtsudden så öppnas nya möjligheter. En Grönfeldtsudde vars uppställningsplatser för husbilar tycks bli en succé. Vidare med BIK Karlskoga och modiga och kunniga entreprenörer kommer med stor sannolikhet beläggningen bli god.

Kan kommunen även fortsätta och utveckla marknadsföringen av orten och tillgångarna som finns här så bådar det gott för framtiden.

Arbete och turism är goda mål att arbeta mot för att stabilisera befolkningsmängden.

Det kan låta hårt men det är av vikt att vi har invånare som även bidrar på något sätt. Skatteintäkter och utgifter vägs och mäts i slutänden. Därför är det av vikt att veta att kommer man till Karlskoga får man stöd men man ska även ha ett ansvar att försöka bidra så gott man kan genom att ta del av och delta i det kommunen erbjuder.

Att få en samvaro och samhörighetskänsla är av yttersta vikt. Detta gäller alla: kommuninvånare, pendlare, turister, studenter och företagare. Kommunen har ett viktigt arbete att följa upp och bemöta kontakten som uppstår.

Fortsatt god sommar på er.

Acke Månsson

ledarskribent

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.