2017-07-17 06:00

2017-07-17 06:00

Mycket på gång i kommunen

LEDARE

Snart är det bara ett år kvar till valet. Mycket har skett sedan det förra och en hel del kommer säkert ske fram till det stundande.

Karlskoga börjar bli attraktivare det är uppenbart. Befolkning ökar och prognoser tyder på att det kommer fortsätta. Företag och affärsidkare söker sig i större omfattning hitåt och mot Möckelnregionen.

Storängen som expanderar är ett exempel på detta. Tidigare rivna bostadsområden exploaterad åter. Det byggs igen och mark reserveras till butiker och företag. Sandviken och Brickegårdens är här exempel på detta. Det ser ljust ut för orten.

Nu gäller det att fortsätta arbeta med detta att marknadsföra orten som har det mesta och som ligger så geografiskt rätt. En bro över sjön och tågstation är viktiga faktorer som ligger kanske inte så jättelång i framtiden att bli verklighet. Detta kommer helt klart lyfta Möckelnregionen ytterligare. För pendling arbete och studier.

Vikten att fylla programmen med elever och trygga och öka arbetstillfällena i Karlskoga och Degerfors är av vikt. Karlskoga behöver fler bostäder. Även ett nytt äldreboende och grundskola kan bli verklighet.

Behovet för det är stort. Det kommer som jag sagt ett val. Vad som sker efter det vet vi inte. Därför är det av vikt att sätta sig in i alternativen och vad partierna vill med Karlskoga.

 Vad ska vi äga och finansiera gemensamt. Hur hög eller låg ska skatten och avgifterna vara för detta ändamål. Personligen tycker jag det är när kommuninvånarna känner sig trygga, får vård och omsorg efter behov, har tillgång till en bostad samt att ungdomarna får de kunskaper vuxenlivet kräver.

Mycket är på gång i Karlskoga.

Acke Månsson

Lagerarbetare och socialdemokrat

Karlskoga börjar bli attraktivare det är uppenbart. Befolkning ökar och prognoser tyder på att det kommer fortsätta. Företag och affärsidkare söker sig i större omfattning hitåt och mot Möckelnregionen.

Storängen som expanderar är ett exempel på detta. Tidigare rivna bostadsområden exploaterad åter. Det byggs igen och mark reserveras till butiker och företag. Sandviken och Brickegårdens är här exempel på detta. Det ser ljust ut för orten.

Nu gäller det att fortsätta arbeta med detta att marknadsföra orten som har det mesta och som ligger så geografiskt rätt. En bro över sjön och tågstation är viktiga faktorer som ligger kanske inte så jättelång i framtiden att bli verklighet. Detta kommer helt klart lyfta Möckelnregionen ytterligare. För pendling arbete och studier.

Vikten att fylla programmen med elever och trygga och öka arbetstillfällena i Karlskoga och Degerfors är av vikt. Karlskoga behöver fler bostäder. Även ett nytt äldreboende och grundskola kan bli verklighet.

Behovet för det är stort. Det kommer som jag sagt ett val. Vad som sker efter det vet vi inte. Därför är det av vikt att sätta sig in i alternativen och vad partierna vill med Karlskoga.

 Vad ska vi äga och finansiera gemensamt. Hur hög eller låg ska skatten och avgifterna vara för detta ändamål. Personligen tycker jag det är när kommuninvånarna känner sig trygga, får vård och omsorg efter behov, har tillgång till en bostad samt att ungdomarna får de kunskaper vuxenlivet kräver.

Mycket är på gång i Karlskoga.

Acke Månsson

Lagerarbetare och socialdemokrat

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.