2016-07-14 11:05

2016-07-14 11:05

Vänsterns Strategi

ALMEDALEN: Borde ta varning av historien

Nu är lekstugan i Almedalen över för detta år och alla politiker har marknadsfört sig ordentligt och talat om sin förträfflighet, samtidigt som man gett sina politiska motståndare stora slängar, men det är ju helt normalt. Men i år fanns det ett undantag, nämligen Vänsterpartiet. Deras kritik var riktad enbart mot ett håll.

När man som boende i en kommun med ett vänsterstyre blir man väldigt fundersam när man hörde på Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tal.

Det var ett tal där det inte fanns någon kritik mot den borgerliga oppositionen eller Sverigedemokraterna. Men av någon konstig anledning kritiserade han i sitt tal Socialdemokratin mycket kraftfullt. Man kan fråga sig varför, var det populism i vanlig ordning eller vadå?

Syftet med hans ensidiga kritik är svårt att förstå.

Särskilt nu när trampet av kängor från de mörkbruna ekar runt om i Europa och när det även framskymtar mörkbrunt i de borgerliga partiledarnas tal. Just då i den situationen tar Jonas Sjöstedt och utnämner Socialdemokraterna som huvudmotståndare.

Den som kan sin historiebok vet hur den tyska vänsterns huvudspår på 30 talet blev ett stort misstag när de utnämnde socialdemokratin som huvudmotståndare, det var då när nazisterna och högerpartierna mobiliserade som allra mest, som Vänstern var ensidiga i sin kritik mot Socialdemokraterna. Nu ser man att historien upprepar sig igen.

 

Järnbruksarbetaren

 

När man som boende i en kommun med ett vänsterstyre blir man väldigt fundersam när man hörde på Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tal.

Det var ett tal där det inte fanns någon kritik mot den borgerliga oppositionen eller Sverigedemokraterna. Men av någon konstig anledning kritiserade han i sitt tal Socialdemokratin mycket kraftfullt. Man kan fråga sig varför, var det populism i vanlig ordning eller vadå?

Syftet med hans ensidiga kritik är svårt att förstå.

Särskilt nu när trampet av kängor från de mörkbruna ekar runt om i Europa och när det även framskymtar mörkbrunt i de borgerliga partiledarnas tal. Just då i den situationen tar Jonas Sjöstedt och utnämner Socialdemokraterna som huvudmotståndare.

Den som kan sin historiebok vet hur den tyska vänsterns huvudspår på 30 talet blev ett stort misstag när de utnämnde socialdemokratin som huvudmotståndare, det var då när nazisterna och högerpartierna mobiliserade som allra mest, som Vänstern var ensidiga i sin kritik mot Socialdemokraterna. Nu ser man att historien upprepar sig igen.

 

Järnbruksarbetaren

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.