2016-07-12 11:02

2016-07-12 11:02

Stäng inte badhuset

LEDARE

Varför är vårt fina badhus semesterstängt i under en tid då många är lediga och turister förväntas besöka och kanske till och med stanna några dagar i kommunen.

Under veckorna 29-31 slår Strandbadet igen. Detta borde diskuteras. Det är många som är beroende av fritidsaktiviteter. Speciellt då man är ledig. Att motionera och röra på sig kan även vara en form av avkoppling. Det påverkar under alla förhållanden välmåendet.

Karlskoga satsar mycket resurser på förening och kultur området. BIK Karlskoga får närmare fyra miljoner under en treårsperiod. Nobelhallen och fotbollsföreningarna har fått stora lyft med satsningarna på upprustningen av Nobelområdet samt det kommande anläggandet av ytterligare en konstgräsplan.

I Nobelhallen läggs ett inlinesgolv under sommaren. Anläggningen är alltså i drift under hela året. Varför måste då badhuset stänga då det finns ett stort behov och attraktionsvärde i att det är öppet och finns tillgängligt för ortsborna och turisterna speciellt när de är lediga?

Ett lika stort lyft som satsningarna på Nobelhallen och konstgräsplanerna blivit skulle en sommaröppet satsning på badhuset kunna bli.

Att inte ett medborgarförslag eller en politisk diskussion om detta vuxit fram är lite anmärkningsvärt. Många barn och ungdomar har inte möjlighet att ta sig till andra kommuner under sin lediga tid. Att det behövs fler aktiviteter och möjligheter året runt är uppenbart.

Det kostar pengar men långsiktigt kan det bli en lyckad investering. Husbilsparkeringen är riktigt lyckad. I Skateboard parken är det dagligen aktivitet. Resturang, café, shopping och boende finns redan i nära anslutning. En upprustad iläggningsplats finns. Att strandpromenaden kommer att utvecklas ytterligare är uppenbart .

Karlskoga behöver detta. Då det kommer spridas från dem som redan nu provar att stanna till nere vid sjön. Det är fantastiskt fint och utvecklingsbart.

Och tänk vad en sommaröppen utomhuspool med rutschkana skulle innebära.

Föreningar, näringsidkare samt kommunen skulle lätt kunna hitta en bra lösning på detta. Det som behövs är en spark där bak. För ett sommarstängt badhus kostar också pengar.

Acke Månsson

Ledarskribent

Under veckorna 29-31 slår Strandbadet igen. Detta borde diskuteras. Det är många som är beroende av fritidsaktiviteter. Speciellt då man är ledig. Att motionera och röra på sig kan även vara en form av avkoppling. Det påverkar under alla förhållanden välmåendet.

Karlskoga satsar mycket resurser på förening och kultur området. BIK Karlskoga får närmare fyra miljoner under en treårsperiod. Nobelhallen och fotbollsföreningarna har fått stora lyft med satsningarna på upprustningen av Nobelområdet samt det kommande anläggandet av ytterligare en konstgräsplan.

I Nobelhallen läggs ett inlinesgolv under sommaren. Anläggningen är alltså i drift under hela året. Varför måste då badhuset stänga då det finns ett stort behov och attraktionsvärde i att det är öppet och finns tillgängligt för ortsborna och turisterna speciellt när de är lediga?

Ett lika stort lyft som satsningarna på Nobelhallen och konstgräsplanerna blivit skulle en sommaröppet satsning på badhuset kunna bli.

Att inte ett medborgarförslag eller en politisk diskussion om detta vuxit fram är lite anmärkningsvärt. Många barn och ungdomar har inte möjlighet att ta sig till andra kommuner under sin lediga tid. Att det behövs fler aktiviteter och möjligheter året runt är uppenbart.

Det kostar pengar men långsiktigt kan det bli en lyckad investering. Husbilsparkeringen är riktigt lyckad. I Skateboard parken är det dagligen aktivitet. Resturang, café, shopping och boende finns redan i nära anslutning. En upprustad iläggningsplats finns. Att strandpromenaden kommer att utvecklas ytterligare är uppenbart .

Karlskoga behöver detta. Då det kommer spridas från dem som redan nu provar att stanna till nere vid sjön. Det är fantastiskt fint och utvecklingsbart.

Och tänk vad en sommaröppen utomhuspool med rutschkana skulle innebära.

Föreningar, näringsidkare samt kommunen skulle lätt kunna hitta en bra lösning på detta. Det som behövs är en spark där bak. För ett sommarstängt badhus kostar också pengar.

Acke Månsson

Ledarskribent

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.